Hakan Koştu: “Her Yol Ber­ga­ma’ya Çı­ka­cak”

Cum­hur it­ti­fa­kı Ber­ga­ma Be­le­di­ye Baş­kan Adayı Hakan Koştu, Sa­na­yi Böl­ge­le­ri­nin ya­pıl­ma­sıy­la birlikte böl­ge­nin ula­şım ağı­nın ge­niş­le­ye­ce­ği­ni her yolun Ber­ga­ma'ya çı­ka­ca­...

Özgürses Gazetesi
01:49 -
Abone ol
Hakan Koştu: “Her Yol Ber­ga­ma’ya Çı­ka­cak”

Cum­hur it­ti­fa­kı Ber­ga­ma Be­le­di­ye Baş­kan Adayı Hakan Koştu, Sa­na­yi Böl­ge­le­ri­nin ya­pıl­ma­sıy­la birlikte böl­ge­nin ula­şım ağı­nın ge­niş­le­ye­ce­ği­ni her yolun Ber­ga­ma’ya çı­ka­ca­ğı­nı söy­le­di.

Kah­ve­ha­ne top­lan­tı­la­rın­da Ber­ga­ma­lı­la­ra ses­le­nen Hakan Koştu, Ber­ga­ma’nın ula­şım ağı hak­kın­da açık­la­ma­lar­da bu­lun­du. Koştu açık­la­ma­sın­da şun­la­rı dile ge­tir­di: “Geniş bir coğ­raf­ya ya sahip Ber­ga­ma’nın Kozak yö­re­si bil­di­ği­niz gibi gra­nit taş ocak­la­rıy­la ün­lü­dür. Bu­ra­dan da dün­ya­nın her ye­ri­ne gra­nit taş ih­ra­ca­tı ya­pı­lı­yor ve ağır to­na­jı kam­yon­lar şuan için Ber­ga­ma şehir mer­ke­zin­den geç­mek­te­dir. Ancak bu yol­dan geçen araç­lar, 2 bin yıl­lık ta­ri­he zarar ver­mek­te ve büyük teh­li­ke arz et­mek­te­dir. Bu bölge ne yerde, ne gökte ma­hal­le­si ola­rak bi­li­nen Se­li­nos De­re­si’nin geç­ti­ği uzun bir yer altı ge­çi­di olan uzun ve ta­ri­hi bir köp­rü­dür. Büyük to­naj­lı kam­yon­la­rın geç­me­si köp­rü­nün çök­me­si an­la­mın­da zarar ve­re­ce­ği gibi çarşı tra­fi­ği­ne de engel teş­kil et­mek­te­dir. Bu alan­da devam eden bir çevre yolu pro­je­miz var. Kozak çevre yo­lu­nu Te­ğel­ti Ba­yı­rı’ndan Ber­ga­ma ça­tı­sı­na bağ­la­ya­rak bu sı­kı­şık­lık gi­de­ri­lecek” dedi.
Ber­ga­ma Çevre
Yolu Pro­je­si
Be­le­di­ye Baş­kan­lı­ğı gö­re­vi­ne gel­di­ğin­de il­çe­yi tra­fik çi­le­sin­den kur­tar­mak için acil mü­da­ha­le­ler­de bu­lu­na­cak­la­rı­nın al­tı­nı çizen Hakan Koştu, “Ber­ga­ma Ata­türk Ma­hal­le­si ve Bar­ba­ros Cad­de­si­ne pa­ra­lel Bağ­lar mev­ki­sin­den geçen çevre yo­lu­mu­zun hızla ta­mam­lan­ma­sı­nı sağ­la­ya­ca­ğız. Ber­ga­ma gi­ri­şin­de­ki kav­şak­tan iti­ba­ren 3 geliş, 3 gidiş olmak üzere 2×3 şe­rit­li ola­rak devam eden yol ça­lış­ma­la­rı ta­mam­lan­dı­ğın­da özel­lik­le Ata­türk Ma­hal­le­si yeni bir ca­zi­be mer­ke­zi ola­cak. Tran­sit ge­çiş­ler­de araç­lar şehir mer­ke­zi­ne hiç gir­me­den direk oto­ga­ra bağ­la­na­cak. Böy­le­ce şehir içi tra­fi­ği de büyük öl­çü­de ra­hat­la­ya­cak” dedi.
Kuzey Ege Çan­dar­lı Çevre Yolu
Ba­kır­çay hav­za­sın­da ya­şa­yan­lar ola­rak her­ke­sin yaşam stan­dar­dın­da da büyük bir ge­liş­me ya­şa­na­cak diyen Hakan koştu, Kuzey Ege Çan­dar­lı Çevre yolu hak­kın­da ise şu de­tay­la­ra açık­lık ge­tir­di.” Ger­çek­ten yaşam stan­dart­la­rı­mız ar­tı­ra­cak. İzmir – İstan­bul Oto­yo­lu’nun Çan­dar­lı’dan geç­me­si İzmir ve Tür­ki­ye için büyük önem arz edi­yor. 26 ki­lo­met­re­si ta­mam­la­nan yolun 56 ki­lo­met­re­si de kısa za­man­da bi­tecek. Ali­ağa -Çan­dar­lı yolu baş­la­tıl­dı ve en kısa za­man­da da ya­pı­mı ta­mam­la­na­cak” dedi.

Ba­kır­çay Hızlı Tren ve Metro’ya Ka­vu­şa­cak
Ba­kır­çay’ın mer­ke­zi­ni oluş­tu­ran Ber­ga­ma’nın ge­lecek 5 yılda büyük ya­tı­rım­la­rın gel­me­siy­le bir­lik­te hızla bü­yü­ye­ce­ği­ne dik­kat çeken Koştu söz­le­ri­ne şöyle devam etti: “Ula­şım­da kara yol­la­rı­nın ge­niş­le­til­me­si­nin ya­nın­da hızlı tren ve met­ro­nun gel­me­siy­le de her yol Ber­ga­ma’ya çı­ka­cak. Ser­best Bölge, İhti­sas Böl­ge­si, Ta­rı­ma Da­ya­lı Sa­na­yi böl­ge­si ve Or­ga­ni­ze Sa­na­yi Böl­ge­le­ri­mi­zin kısa sü­re­de ha­ya­ta geç­me­si ile bir­lik­te en az 50-60 bin ki­şi­ye is­tih­dam sağ­la­mış ola­ca­ğız. Bu ya­tı­rım­la­rın iş­siz­li­ği ön­le­ye­ce­ği gibi il­çe­le­ri­miz­de nüfus ar­tı­şı­na sebep ola­cak­tır. 500 bine yakın nüfus ar­tı­şı­nı ya­şa­bi­le­ce­ği­miz Ber­ga­ma için ula­şım son de­re­ce önem­li hal ala­ca­ğın­dan, hem yolcu hem de yük ta­şı­ma­cı­lı­ğı için kul­la­nı­la­cak metro ve hızlı tre­nin il­çe­mi­ze kadar gel­me­si sağ­la­na­cak” dedi.