BEYDİLİ GENÇLİK KOLLARINDAN ÇAĞATAY GÜÇ’E SICAK KARŞILAMA

BEYDİLİLİ GENÇLERDEN DAVET: “BAŞKAN SEÇİLİRSENİZ SİZİ MAHALLEMİZDE AĞIRLAMAK İSTERİZ” Aliağa Beydili Kültürünü Yaşatma ve Tanıtma Derneği’nde gençlerle buluşan Cumhuriyet Halk Partisi Aliağa Belediye Başkan Adayı Ça...

Özgürses Gazetesi
10:31 -
Abone ol
BEYDİLİ GENÇLİK KOLLARINDAN ÇAĞATAY GÜÇ’E SICAK KARŞILAMA

BEYDİLİLİ GENÇLERDEN DAVET: “BAŞKAN SEÇİLİRSENİZ SİZİ MAHALLEMİZDE AĞIRLAMAK İSTERİZ”

Aliağa Beydili Kültürünü Yaşatma ve Tanıtma Derneği’nde gençlerle buluşan Cumhuriyet Halk Partisi Aliağa Belediye Başkan Adayı Çağatay Güç, “Mahalle ayrımı yapmaksızın, tüm Aliağalı gençler için, istihdam, barınma sorununu çözecek, gençlerin sosyal ve kültürel gelişimlerini sağlayacak tesisler inşa edeceğiz” dedi.

CHP Aliağa Belediye Başkan Adayı Çağatay Güç, Aliağa Beydili Kültürünü Yaşatma ve Tanıtma Derneği’nde gençlik kollarına üye gençlerle buluştu. Gençlerin sorularını yanıtlayan Başkan Adayı Çağatay Güç, adaylık sürecini ve Aliağalı gençler için üretecekleri hizmetleri anlattı.

ALİAĞA’NIN GENÇLERİ İLE İŞ OLANAKLARINI BULUŞTURACAĞIZ

Sosyal belediyeciliğin olmazsa olmazlarından birinin de kentte yaşayan gençlerin kültürel ve donanımsal gelişimleri adına, kültür merkezleri, istihdam programları oluşturmak olduğunu vurgulayan Güç, “elbette ülkemizde yaşanan ekonomik krizin etkilerinden biri de genç işsizliği. Aliağa bir sanayi kenti olmasına rağmen gençlerimiz iş, sanayiciler ise kalifiye çalışan bulmakta zorluk çekiyor. Yerel yönetimlerin görevi, gençler ile işverenler arasında bu bağı kurmak aynı zamanda mesleki kurs merkezi açarak, gençlerin ve kadınların kalifiye birer çalışan olarak yetişmelerine katkı sağlamaktır” dedi.

KENTİN OLANAKLARINDAN HER VATANDAŞ EŞİT FAYDALANMALI

Aliağa’nın ülkenin en zengin ilçelerinden biri olduğunu hatırlatan CHP Aliağa Belediye Başkan Adayı Çağatay Güç, “Önemli olan bu zenginliklerin ve ilçenin tüm olanaklarının vatandaşlara eşit bir şekilde paylaştırılmasıdır. Ben şeffaflıktan ve sosyal adaletten yanayım. Bu kentte çalışan, türlü eziyetlerle üreten işçiler, emekçiler, gençler bu kentin tüm olanaklarından eşit bir şekilde yararlanmalı” diye konuştu.

Gençlik Kolları Başkanı Ender Arzuman, Başkan Yardımcısı Ali Maden ve Umut Kırdı, gençlerin ortak sorularını ve taleplerini Aliağa Belediye Başkan Adayı Çağatay Güç’e iletti. Toplantıya katılanlar içerisinden söz alan gençler, özellikle Örnekkent ve Yeni Mahalle gençlerinin belediyenin hizmetlerine ulaşmakta güçlük çektiklerini belirtti. İşsizlik sorununun çözümü, sosyal etkinliklere ücretsiz ulaşım, dernek faaliyetlerinin yerel yönetimlerce desteklenmesi gibi bir dizi soru soran gençlere söz veren Güç, “Mahalle ayrımı yapmaksızın, tüm Aliağalı gençler için, istihdam ve barınma sorununu çözecek, gençlerin sosyal ve kültürel gelişimlerini sağlayacak tesisler inşa edeceğiz. Her mahalleden gençlerle birlikte Gençlik Meclis’lerini yeniden kuracak, Aliağa’yı gençlerle birlikte yöneteceğiz” dedi.

Aliağalı gençler buluşmaya katılarak sorularını yanıtlayan CHP Aliağa Belediye Başkan Adayı Çağatay Güç’e “Başkan seçilirseniz sizi Örnekkent ve Cici Sokak’ta ağırlamak isteriz” diyerek, teşekkürlerini iletti.