23. İZMİR AVRUPA CAZ FESTİVALİ BAŞLIYOR

  23. İZMİR AVRUPA CAZ FESTİVALİ BAŞLIYOR İSTANBUL’UN SESLERİ İZMİR AVRUPA CAZ FESTİVALİ’NDE   İzmir Kültür Sanat ve Eğitim Vakfı’nın (İKSEV), İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarıyla düzenlediği  İzmi...

Özgürses Gazetesi
12:36 -
Abone ol
23. İZMİR AVRUPA CAZ FESTİVALİ BAŞLIYOR

 

23. İZMİR AVRUPA CAZ FESTİVALİ BAŞLIYOR

İSTANBUL’UN SESLERİ İZMİR AVRUPA CAZ FESTİVALİ’NDE

 

İzmir Kültür Sanat ve Eğitim Vakfı’nın (İKSEV), İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarıyla düzenlediği  İzmir Avrupa Caz Festivali yirmi üçüncü kez başlıyor.

Goethe Enstitüsü İzmir, İsviçre İzmir Fahri Konsolosluğu, İzmir Fransız Kültür Merkezi, İzmir Slovakya Fahri Konsolosluğu, İzmir Yunanistan Başkonsolosluğu, İstanbul Avusturya Kültür Ofisi,  İstanbul DimitrieCantemir Romen Kültür Merkezi, İzmir İtalya Konsolosluğu, Polonya Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosluğu ve Polonya Cumhuriyeti İzmir Fahri Konsolosluğu işbirliği ile düzenlenen Festival, 3 Mart 2016 Perşembe günü AASSM’de yapılacak Caz Afişi Yarışması Sergisi açılışı, kokteyl ve İlhan Erşahin’s İstanbul Sessionskonseri ile başlayacak.

Dünya caz sahnelerinde fırtına gibi esen İlhan Erşahin, büyük beğeni toplayan projesi IlhanErsahın’sIstanbulSessionsile 23. İzmir Avrupa Caz Festivali’nin Açılış Konserini verecek. 3 Mart 2016 Perşembe günü AASSM’de yapılacak konserde, dünyada yankı yapan üçüncü stüdyo albümleri “Istanbul Underground”dan seçtikleri parçaları seslendirecekler.

“İstanbul’un karanlık ve dinamik ruhunu iliklerinize kadar hissedeceğiniz, içinde jazz’danrock’a, disco’dandub’a pek çok müzikal tını duyacağınız zenginlikte ama ısrarla kendi özgün sound’larında. İlhan Erşahin’in free-from caz rif’lerini, Türkiye’nin en yetenekli basçılarından Alp Ersönmez’in groovysound’u, Turgut Alp Bekoğlu’nun güçlü davulları ve İzzet Kızıl’ın kıvrak perküsyonları tamamlıyor.”

İlhan Erşahin, İstanbul Underground albümünü “Amacımız yaşantımızı müziğimize yansıtmak. Ve bu albüm bizim gözümüzden İstanbul gece hayatının bir aynası.”  olarak tanımlıyor.

3 Mart 2016 Perşembe günü saat 20.30’da AASSM’de yapılacak konserin biletleri Biletix gişelerinden alınabilir.

Saygıyla duyurulur.

İKSEV Basın Danışmanlığı