Yılbaşı öncesi sahte içki uyarısı!

Aliağa Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Serdar Berk, yeni yılda vatandaşları sahte ve kaçak alkole karşı uyardı. Güvenilmeyen ve merdiven altı yerlerden alkol alınmaması gerektiğine dikkat çeken Berk, “Yılbaşında adeta ölüm taci...

Özgürses Gazetesi
09:35 -
Abone ol
Yılbaşı öncesi sahte içki uyarısı!

Aliağa Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Serdar Berk, yeni yılda vatandaşları sahte ve kaçak alkole karşı uyardı. Güvenilmeyen ve merdiven altı yerlerden alkol alınmaması gerektiğine dikkat çeken Berk, “Yılbaşında adeta ölüm tacirliği yapan sahte içki satıcılarına göz açtırılmamalı” dedi.

Aliağa Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Serdar Berk, yılbaşı öncesi sahte içkiye karşı vatandaşların dikkatli olması gerektiğini belirterek, sahte içkinin birçok vatandaşın ölümüne neden olmasının yanında devlet için de milyarlarca lira vergi kaybına yol açtığını dile getirdi. Özellikle bu dönemlerde sahte alkol üreticilerinin piyasada daha çok karşımıza çıktığını vurgulayan Berk, kayıtlara göre son 3 yılda sahte alkol kullanımdan dolayı yaklaşık 250 vatandaşımızın hayatını kaybettiğini ifade etti.

“Bu ürünleri TAPDK tarafından yetkilendirilmiş bayilerden almalılar”

Konuyla ilgili açıklamada bulunarak vatandaşları uyaran Başkan Berk, “Bu yılbaşında inşallah üzücü bir haber almayız. Vatandaşlarımız bu ürünleri illaki kullanacaklarsa TAPDK (Tütün ve Alkol Piyasası Düzenleme Kurumu) tarafından yetkilendirilmiş bayilerden almalılar. Toplumun her ferdi bizim için önemlidir. Üç kuruş için hiçbir vatandaşımızın hayatının tehlikeye girmesini istemeyiz. Sahte alkolün içinde bulunan zararlı maddeler karaciğer, böbrek ve kalp rahatsızlıklarına neden olup ciddi hasar bırakıyor. Görme kaybı, nörolojik sorunlar ve diğer organ fonksiyonlarına zarar verdiği gibi ölümlere de yol açıyor. Bu tarz tehlikeli durumlarla karşılaşmamak adına alkol alışverişlerinizde tercih edebileceğiniz en doğru adres yine büfe, bakkal ve tekel bayii esnafımızdır.” Dedi.

“Toplumun sağlığıyla oynuyorlar”

Sahte içki üretenlerin toplum sağlığıyla oynadıklarını, esnafın kazançlarını da çaldıklarını vurgulayan Serdar Berk, sahte ve kaçak içki konusunda kolluk kuvvetlerinin var gücüyle çalıştığını söyledi. Başkan Berk, “Esnafımızdan istediğimiz yılbaşında fazla kar yapma adına tanımadıkları, yasal olmayan kişilerden ürün almamaları ve müşterilerine sunmamalarıdır. Esnafımızdan bu tür, ne olduğu belli olmayan ürünleri kendilerine satmak isteyenleri emniyet güçlerine bildirmeleri bekliyoruz” şeklinde konuştu. Öte yandan artan fiyatlar nedeniyle tüketicilerin, daha uygun rakamla mal ve hizmet satan işletmeleri tercih ettiğini aktaran Serdar Berk, kötü niyetli bazı satıcılara karşı özellikle internet üzerinden yapılan alışverişlerde dikkatli olmak gerektiğini vurguladı.