FA Mimarlık 1 yaşında!

Geçtiğimiz yıl Kasım ayında Aliağa’da, FA Mimarlık ofisinin açılışını yapan Funda Atmaca ileilk yılını konuştuk. Atmaca, gazetemize özel yaptığı açıklamada çıktığı bu yolda yaşadıklarını ve gelecek hayallerini anlattı. ...

Özgürses Gazetesi
08:33 -
Abone ol
FA Mimarlık 1 yaşında!

Geçtiğimiz yıl Kasım ayında Aliağa’da, FA Mimarlık ofisinin açılışını yapan Funda Atmaca ileilk yılını konuştuk. Atmaca, gazetemize özel yaptığı açıklamada çıktığı bu yolda yaşadıklarını ve gelecek hayallerini anlattı.
Aliağa’da doğup büyüyen Funda Atmaca, kuruluş amaçlarını anlatırken, “Bu şehrin mahallelilerinin, yollarının, yapımına ve kuruluşuna şahitlik ettim. Okuyup meslek sahibi olduktan sonra da bu şehre kalıcı eserler inşa etmeyi, dokunmayı istedim ve bu yola koyuldum.”Dedi.
“Hayallerimin yuvası FA Mimarlık oldu”
Mimarlık gibi bir bölümü tercih etmenin ve okulu bitirmenin oldukça zorlu bir yol olduğuna dikkat çeken Mimar Funda Atmaca, “Hayalim mimar olmaktı ve bu hayalim için ülke değiştirdim. Makedonya Balkan Üniversitesi’nde 5 yıl süren eğitimim sayesinde mesleki gelişimim arttı. Mesleğim için doğru yerdeydim. Çünkü Balkanlardan alacağım mimari değerler hedefime ulaşmada bana ışık olacaktı. Makedonya’da okurken birçok Avrupa ülkesini de gezme fırsatım oldu.Oradaki dokunuşları mesleğimi ilerletirken şehrimize taşımak istedim.”Dedi.
Eğitim ve staj süresince gelişimine katkı sunan ve heybesinde biriktirdiği tüm bilgileri memleketine aktarmak üzere Aliağa’ya geri döndüğünü belirten Atmaca, “Hayallerimi gerçekleştirmek için bir yuva lazımdı. İşte! FA Mimarlık 1 Kasım 2022 yılında böyle bir yolda hedeflerim için merdivenin ilk basamağı kurulmuş oldu.” Dedi.
“Bize inanan ve güvenen herkese teşekkürler”
Hedeflerine giden yolda ilk basamağı çıkmış olmaktan duyduğu mutluluğu vurgulayan Mimar Funda Atmaca, “Bugün attığım adımda 1. yılımızı gururla, mutlulukla ve birçok projeyle kutluyoruz. Bize inanan güvenen herkese sonsuz teşekkürlerimi iletmek istiyorum.” Dedi.
“Şehrin cazibesini arttıracak farklı bir dokunuş için çalışıyorum”
Aliağa’ya yeni projeler kazandırmak, gelişen ve her gün büyüyen bu şehrin mimarisinde FA Mimarlık imzası olması beni daha çok heyecanlandırıyor” diyen Atmaca, her projesinde bu şehrin cazibesini arttıracak farklı bir dokunuş için çalıştığını söylüyor.

“Yol zorluydu ben zoru başarmak istiyordum ”
Son olarak kendisi gibi çalışan ve başarmak için mücadele eden kadınlara seslenen Mimar Funda Atmaca, “Biz kadınlar şantiyede, evde, ofiste, mutfakta, arazide, annelikte, inşaatta beton dökümünde her yerde varız, yol zorlu olacak ama biz başaracağız.”
Özgür Ses Gazetesi olarak, Aliağa’nın başaralı mimarı Funda Atmaca’ya kentimizde imzasını atacak olduğu yeni projelerinde başarılar diliyoruz.
Haber: Özgür GÜN