Ümit Devran; “Aliağa’yı CHP kazanacak!”

   Maden Mühendisi Ümit Devran, 2024 Yerel Seçimleri’nde Aliağa Belediye Başkan aday adaylığı için başvuru dosyasını bu sabah CHP Aliağa İlçe binasına teslim etti. Birçok önemli girişim ve yatırımda imzası bulunan, yöneti...

Özgürses Gazetesi
12:40 -
Abone ol
Ümit Devran; “Aliağa’yı CHP kazanacak!”

 

 Maden Mühendisi Ümit Devran, 2024 Yerel Seçimleri’nde Aliağa Belediye Başkan aday adaylığı için başvuru dosyasını bu sabah CHP Aliağa İlçe binasına teslim etti. Birçok önemli girişim ve yatırımda imzası bulunan, yöneticilikler yapan Devran, akıl, bilim ve hukuka uygun; şeffaf belediye yönetimi için aday olduğunu ifade etti.

Aliağa Belediye Başkan Aday Adaylığı için CHP İlçe Başkanlığı’na başvurusunu yapan Ümit Devran; Aliağa’nın değişim hızına dikkat çekerek “Bu kez idare adresi de, anlayışı da değişecek” iddiasında bulundu. Ülkenin ve Cumhur İttifakı idaresindeki şehirlerin halkçı, şeffaf ve gerçekçi yatırımlarla yol alan bir belediyeciliğe ihtiyacının giderek arttığını vurgulayan Devran; “Aliağa sosyolojisiyle, yarattığı ekonomik katma değerle özel bir ilçe. Gelişim ve değişim hızı sorun ve krizleri beraberinde getirirken; ufku olan, kalıcı hizmet ve yatırımları da zorunlu kılıyor. Günü kurtaran değil, geleceği ören; tüm bileşenleri mutlu edecek bir yerel idare için yola çıktım. İnanıyorum; bu dönem Aliağa ‘CHP’ diyecek.” şeklinde konuştu.

Aynı paydada buluşmuyorsak anlamsız

Yerel yönetimlerin; temel hizmetleri vermekle birlikte; kentleşme süreçlerini yönetmek ve o kenti özel yapan kesimleri aynı paydada buluşturmak gibi bir görevi olduğunu belirten CHP Aliağa Belediye Başkan Aday Adayı Ümit Devran şöyle konuştu; “Aliağa; ülkenin önde gelen sanayi kentlerinden biri olmakla birlikte; göçün, dolayısıyla da alınamamış önlemler nedeniyle barınmadan eğitime, sağlıktan, istihdama kadar pek çok sorunun adresi. İlçemizde, üreten kesim ve bu üretimde emeğiyle var olanların tüm sorunlarını aynı potada görmek ve çözmek gerekiyor. Aynı paydada buluşmuyor, buluşturamıyorsak anlamsız. Avantajlar da dezavantajlar da iyi değerlendirilmeli. Sanayicinin imar sorunu kangrense, çalışanın, halkın konut sorunu kangrense, ulaşım ve alt yapı artık bu yükü taşımıyorsa; neştere olduğu kadar öngörülü adımlar atılmasına, uzlaşıya ve ortak çıkar hamlelerine ihtiyaç var. İlçemizin sorunlarını biliyorum. Çözümlerim de projelerim de hazır. Partim görev verirse; layıkıyla gereğini yapmak için elimden gelenin fazlasını ortaya koyacağım.”

Aliağa’nın yolu akıl ve bilimin yolu olmalı

Birçok önemli girişim ve yatırımda imzası bulunan, yöneticilikler yapan maden mühendisi Ümit Devran; “Aliağa’nın yolu akıl, bilim ve hukukun yolu olmalı” diyerek sözlerini şöyle sürdürdü; “Belediyeler; doğaldır ki hizmet için para harcayan kurumlardır. Halkın verdiği yetkiyle bunu yaparlar. Ama şeffaf değillerse sorun büyüktür. İnsanlara günlük yaşamlarını kolaylaştıracak; gelecek kaygılarını ortadan kaldıracak adımlar atar ama bu adımlar ihtiyaca göre değilse, akıl ve bilimin ürünü değilse karşılığı yoktur. Ya da gelip geçicidir. Yapılan işlerde hukuka uygunluk yoksa; sıkıntı daha da büyür. Ben akıl, bilim ve hukuka uygunluk; şeffaflık vaat ediyorum. Bugün yaptığımız işlerin, yarını da kurtarmasını vaat ediyorum. İlçemizin ve belediyenin kaynaklarını kullanırken; halka danışmayı, üreticiye sormayı ve hesabını vermeyi vaat ediyorum.”

Gerekirse taş taşırım

Özel sektörde pek çok yeni projede üst düzey görevler yaptığını hatırlatan CHP Belediye Başkan Aday Adayı Ümit Devran; bugüne kadar üretim zincirinin her halkası olduğunu belirterek şu ifadeleri kullandı; “Madencilik sektörü başta olmak üzere; gıda, konut, enerji sektörlerinde pek çok kademede çalıştım. Taşın altına elini koymayan bir yöneticinin başarılı olamayacağını çok deneyimledim.  Gerektiğinde taş taşıdım. Aliağa için de çalışma şansım olursa; taş da taşırım, harç da kararım. İdealler ve hedefe ulaşmak için ter dökmeden başarıyı yakalayamazsınız. Ter dökenleri anlamayı reddeden, kucaklamayan yöneticilik şahsidir, şaibelidir. Aliağa’yı hep birlikte yönetmeyi vaat ediyorum. Beni tanıyanlar siyaset anlayışımda da, meslek hayatımda da gıybete, entrikaya yer vermediğimi bilir. Düz, doğru, açık ve net bir insanım. Dilerim ki ilçemiz için, ilçemiz halkıyla çalışma fırsatım olur. Ama ne olursa olsun; Aliağa’da yeniden sosyal demokrat belediyeciliğin, CHP’nin zamanı geldi.”

Zafer halkın, zafer Cumhuriyet Halk Partisi’nin

Adaylık başvuru dosyasını CHP Aliağa İlçe Başkanı Ali Serçe’ye teslim eden Devran, önümüzdeki günlerde projeleri ve belediyecilik anlayışı ile ilgili daha detaylı açıklamalarda bulunacağını belirterek başvuruda bulunan tüm adaylara başarılar diledi. Devran sözlerinin sonunda “Aliağa için büyük hayallerim var. Bu hayalleri gerçeğe dönüştürmenin ilk adımı adaylık başvurusuydu. Son adım olarak 5 yıl sonraki Aliağa fotoğrafı şimdiden gözlerimin önünde. Bunu tek başına Ümit Devran olarak değil, bana inanan Cumhuriyet Halk Partisi’nin değerli üyeleri ve 2024 Mart’ında yetkiyi verecek Aliağalılar ile birlikte gerçekleştireceğiz. Birlikten güç kazanacağız, o güçle geleceği inşa edeceğiz. Bu demokrasi yarışında benimle birlikte adaylık başvurusunda bulunan tüm partidaşlarıma başarılar diliyorum. Aday hangimiz olursak olalım, Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılında Aliağamızı yeni yüzyıla yaraşır şekilde yönetmek için canla, başla ve güçbirliğiyle mücadeleye devam edeceğimize yürekten inanıyorum. 2024 Mart’ında zafer halkın, zafer Cumhuriyet Halk Partisi’nin olacaktır.” dedi.

 

Ümit DEVRAN kimdir?

1964 yılında babasının görevi nedeniyle bulundukları Kırıkkale’de doğdu. Malatya Hekimhanlı. 

İlk, Orta ve Lise eğitimini İzmir’de tamamladı. 1985 DEÜ Maden Mühendisliği mezunu. Aynı bölümün Maden İşletmeciliği Ana bilim Dalı’nda yüksek lisans yaptı.              

Devran; 87 yılından başlayarak 10 yıl süreyle ETİBANK GENEL MÜDÜRLÜĞÜ’nde üretim, planlama, satın alma, ihracat ve gümrük işlemleri alanında mühendislik ve şeflik yaptı.  Ege Bölgesi’nin en yüksek kapasiteli kum ve mıcır tesisine sahip AK TİCARET A.Ş.’de; MİR MADENCİLİK LTD.ŞTİ’nde Türkiye’nin ilk nikel madeni Turgutlu Çaldağ ve Bayındır Sarıyurt Kurşun madeninin kuruluşu, üretime geçişi ve yan tesislerinin oluşturulmasına kadarki tüm evrelerde koordinatörlük görevi üstlendi. Turgutlu’da faaliyet gösteren PARSA GIDA AŞ’nin 3 bin dönüm arazide ilk kez sulu tarıma geçiş projesinin tüm yatırımlarını, üretim, satın alma ve ihracat aşamalarını kurucu genel müdür olarak koordine etti. SURTAŞ İŞL. İNŞ.SAN. VE NAK.LTD. ŞTİ’de Batıçim Çimento fabrikasının tüm madencilik faaliyetleri ile birlikte NOVADA OUTLET AVM’nin kuruluşunda üst düzey yöneticilik yaptı.  SOCAR TURKEY ENERJİ AŞ’de kamu ilişkileri yöneticisi olarak çalıştı.  Aliağa Belediyesi’ne bir yıldan fazla danışmanlık hizmeti verdi. 2121 yılından bu yana YGL A.Ş. Şirketi’nde Koordinatörlük görevine devam etmektedir. Bademler Yapı Kooperatifi ve Teras Evleri Yapı Kooperatifi’nin, Milas Kazıklı Yapı Kooperatifi, Menderes Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi’nin kurucu üyeliğini yaptı.

CHP’den 2019 Yerel Seçimlerinde Aliağa Belediye Başkan Aday Adayı olan Ümit Devran; İSO 22000 Gıda Güvenliği Yönetimi, TMMOB – İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Sistemi, Maden Mühendisleri Odası Teknik Nezaretçi, Gayrimenkul danışmanlığı eğitim ve belgelerinin sahibi. Maden Yüksek Mühendisi Yıldız Devran ile evli olan ÜmitDevran; 3 çocuk babası.