CHP’de aday adaylığı ücretleri belirlendi!

Yaklaşan yerel seçimler öncesinde partilerin aday olmak isteyenlerden ne kadar ücret talep edeceği netleşmeye başladı. CHP'de aday adaylarından istenecek en yüksek ücret 10 bin TL olarak belirlendi. Yerel seçim hazırlıklarını sürdüren...

Özgürses Gazetesi
01:05 -
Abone ol
CHP’de aday adaylığı ücretleri belirlendi!

Yaklaşan yerel seçimler öncesinde partilerin aday olmak isteyenlerden ne kadar ücret talep edeceği netleşmeye başladı. CHP’de aday adaylarından istenecek en yüksek ücret 10 bin TL olarak belirlendi.

Yerel seçim hazırlıklarını sürdüren CHP’de, Genel Sekreter Mehmet Akif Hamzaçebi, Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı’nın imzasıyla partinin il ve ilçe örgütlerine yerel seçim adaylığı başvurularına ilişkin genelge gönderildi. Genelgede, yerel seçimlerde CHP’de aday adayı olmak isteyenlerin, 1 Ekim 2018 tarihinden başlayarak 19 Ekim 2018 günü saat 17.00’ye kadar başvuruda bulunmaları istendi. Başvuruda bulunacakların partiye teslim edecekleri belgelerin tek tek sıralandığı genelgede adaylık başvuru ücretleri de açıklandı. Aday adayı olacak il ve ilçe başkanları ile parti yöneticileri de 1 Ekim-12 Ekim tarihleri arasında istifa edecek.

BÜYÜKŞEHİR ADAYLIĞI 10 BİN TL

Genelgeye göre, CHP’de büyükşehir belediye başkan adaylığı için 10 bin TL, nüfusu 100 bin ve üzeri olan il ve ilçe belediye başkan adaylığı için 7 bin 500 TL, nüfusu 50-100 bin arası olan il ve ilçelerde başkan adaylığı için 5 bin TL, nüfusu 15-50 bin arası olan il, ilçe ve belde belediye başkan adaylığı için 3 bin TL, nüfusu 15 binin altında olan ilçe ve belde belediye başkan adaylıkları için 1500 TL, nüfusu 100 binin üzerinde olan ilçelerde belediye meclisi ve il genel meclisi üyelikleri için 3 bin 500 TL başvurucu ücreti alınması kararlaştırıldı.

250 TL DOSYA ÜCRETİ

Genelgede aday adaylığı başvurusu yapacak kadın ve gençlerden bu ücretlerin yarısının alınacağı belirtilirken, engelliler, şehit yakınları ve gazilerden ücret alınmayacağı bildirildi. Tüm aday adaylığı başvurularından belediye başkan aday adaylığı için 250 TL, belediye meclisi ve il genel meclisi üyelikleri için 100 TL dosya ücreti alınacağı ifade edildi. Aday adaylarının dosya ücretlerini makbuz karşılığı il ve ilçe başkanlıklarına yatırabileceği de genelgede dile getirildi.