Engelsiz engelliler yarışıyor

  Engelsizmir Kongresi ve EngelsizmirKısa Film Yarışması Engelsiz engelliler yarışıyor *İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından 2-5 Kasım 2016 tarihleri arasında “Engellilerin Sosyal Yaşama Katılımını Arttırmaya Yönelik...

Özgürses Gazetesi
04:20 -
Abone ol
Engelsiz engelliler yarışıyor

 

Engelsizmir Kongresi ve EngelsizmirKısa Film Yarışması

Engelsiz engelliler yarışıyor

*İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından 2-5 Kasım 2016 tarihleri arasında “Engellilerin Sosyal Yaşama Katılımını Arttırmaya Yönelik Yerel Politikalar” temalı Uluslararası Engelsizmir 2. Kongresi gerçekleştirilecek. Kongre kapsamında ayrıca ulusal bir kısa film yarışması da yer alacak

Şule Bozbağ- Özlem Dinçer- Tanju Güler

İZMİR(Ege Ajans)– Engelsiz yaşamın öncüsü olabilmek için yola çıkan İzmir Büyükşehir Belediyesi, engellilerin sorunları ve çözümlerine yönelik olarak 3 yıl önce  Türkiye’de ilk kez uluslararası bir kongre düzenledi. ‘Engelsiz İzmir’, bilimsel bir kongre olmasının yanında, kentsel yaşamda engelleri ve engellileri görünür kılacak sosyal projeleri hayata geçirmeye başladı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından 2-5 Kasım 2016 tarihleri arasında “Engellilerin Sosyal Yaşama Katılımını Arttırmaya Yönelik Yerel Politikalar” temalı Uluslararası Engelsizmir 2. Kongresi gerçekleştirilecek. İzmir Büyükşehir Belediyesi, insan hakları bağlamında engelli haklarına ve engellilerin kentsel ve sosyal yaşama katılımlarının kolaylaştırılmasına dikkat çekmek, bu konuda duyarlılığa sahip olanların duygu ve düşüncelerini ifade etmelerini sağlamak amacıyla  kısa film yarışması düzenleyecek.

Kısa film yarışması 11-17 yaş ile 18 yaş ve üstü olmak üzere 2 kategoride yapılacak.  Etkinliğe Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi  ve İzmir deki diğer üniversitelerden öğrenciler katılmaya hazırlanıyor. Yarışmada, her iki kategori için 3 başarı ödülü ve 1 jüri özel ödülü olmak üzere 4’er ödül dağıtılacak. Yarışma sonuçları internet sitesinde yayınlanacak.