EGİAD Melekleri, Başarılı Girişimcileri Yatırımcılarla Buluşturdu

Başta İzmir ve Ege Bölgesi olmak üzere Türkiye’deki girişimciler, melek yatırımcı ve risk sermayesi grupları ile güçlü bir ilişki kurma yolunda hızla ilerleyen EGİAD Melekleri, girişimcilere ve üyesi olan yatırımcılara çok geniş b...

Özgürses Gazetesi
02:07 -
Abone ol
EGİAD Melekleri, Başarılı Girişimcileri Yatırımcılarla Buluşturdu

Başta İzmir ve Ege Bölgesi olmak üzere Türkiye’deki girişimciler, melek yatırımcı ve risk sermayesi grupları ile güçlü bir ilişki kurma yolunda hızla ilerleyen EGİAD Melekleri, girişimcilere ve üyesi olan yatırımcılara çok geniş bir ekosistemden yararlanma fırsatı sunmaya devam etmekte. Düzenlenen ikinci yatırımcı – girişimci buluşması kapsamında, Türkiye’den 5 teknoloji tabanlı girişimci, EGİAD Dernek Merkezi’nde yatırımcılarla buluştu. Çalışmaları ile Türkiye’ye yayılan ve en başarılı melek ağlarından biri olma yolunda hızla ilerleyen EGİAD Melekleri’nin etkinliğinde, seçilmiş teknoloji girişimcileri, çok sayıda yatırımcıya ürün ve çözümlerini tanıttı.

Girişimcileri yatırımcıyla buluşturan etkinliğe, EGİAD Melekleri İcra Kurulu Başkanı Aydın Buğra İlter ve EGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Seda Kayaev sahipliğini yaptı.  Organizasyona, girişim sunumlarının yanında NexusVentures’ten Burak Örücü, BosphoristAngel& VC Fund’dan Cem Mimaroğlu konuşmacı olarak katıldı.

Açılış konuşmasını yapan EGİAD Melekleri İcra Kurulu Başkanı Aydın Buğra İlter, EGİAD Melekleri’ne 8 aylık süreçte yaklaşık 70 girişimcinin başvuruda bulunduğunu ve yeterli olgunluğa ulaşan iki ayrı girişim projesine toplam 300 bin TL’lik yatırım kararı verildiğini ifade etti. Avrupa çapında melek yatırımcılık ile ilgili istatistiklere da değinen İlter, toplamda 8,6 Milyar Euro kapasiteyle yüzde 10’luk bir büyüme gerçekleştiren sistemde 500 milyon Euro ile 6.sırada olan Türkiye’nin payının hiç de küçümsenmeyecek bir orana yükseldiğine dikkat çekti. Her 100 girişimciden sadece 1’inin melek yatırımcıdan finans bulduğunu da belirten Aydın Buğra İlter, her 10 girişimciden sadece birinin kayda değer başarı gösterdiği ve yatırımcısına yüksek çarpanlı bir çıkış fırsatı tanıdığını belirtti. Bu sebeple melek yatırımcıların bir girişimciye örneğin 100 bin TL vermek yerine, 10 ayrı girişimciye 10’ar bin TL vererek riski dağıtmayı tercih ettiğini de vurgulayan İlter, “Bunun gerçekleşebilmesi için melek yatırımcı sayısının ve melek yatırım ağlarının sayısının artması, sendikasyon yatırımlarının da gerçekleşmesi gerekmektedir” dedi.