BALIKÇILAR KAMPANYADAN MEMNUN  

Aliağalı balıkçıların balık tüketiminin artırılmasına yönelik başlattığı kampanya olumlu sonuçlar veriyor. Avrupa ülkelerinde yıllık 25 kilogramUzakdoğu ülkelerinde ise 80 kilograma kadar yükselen balık tüketiminin Türkiye’d...

Özgürses Gazetesi
01:42 -
Abone ol
BALIKÇILAR KAMPANYADAN MEMNUN   

Aliağalı balıkçıların balık tüketiminin artırılmasına yönelik başlattığı kampanya olumlu sonuçlar veriyor.

Avrupa ülkelerinde yıllık 25 kilogramUzakdoğu ülkelerinde ise 80 kilograma kadar yükselen balık tüketiminin Türkiye’de sadece 8 kilogramda kalması nedeniyle Aliağalı balıkçılar S.S. Aliağa Su Ürünleri Kooperatifi’nin öncülüğünde ‘Sağlıklı Yaşamak Elimizde’ sloganı iletüm ülkeye örnek teşkil edebilecek bir kampanya başlattı.Mart ayında başlatılan kampanyaya Aliağa Belediyesi de tam destek veriyor. Devam eden kampanya çerçevesinde Aliağa Belediyesi tarafından ilçenin dört bir tarafına halkın balık tüketimini özendirecek görsel ve materyallerasıldı.

SATIŞLAR ARTTI

Kampanyanın başlama tarihinden bugüne henüz iki aylık bir süre geçmiş olsa da Aliağalı balıkçılar, kampanyanın verdiği sonuçlardan oldukça memnun. Kampanya sayesinde balık satışlarının arttığını belirten balıkçılar, bu kampanyanın Aliağa ile sınırlı kalmaması gerektiğini ifade ettiler.

YAZ MEVSİMİNDE DE BALIK TÜKETİLMELİ

Bu tür kampanyalar ile halkın sürekli olarak balık tüketimine özendirilmesi gerektiğini vurgulayanuzmanlar, balıkta bulunan Omega-3 yağ asidinin; kalp hastalıkları riskini azaltma, bağışıklık sistemini güçlendirme, kansere karşı koruma, cilt hücrelerini güçlendirme, kan şekerini düzenleme ve kan akışını kolaylaştırma gibi birçok faydası olduğunubelirtiyor. Ayrıca uzmanlar, Türkiye’de balık tüketiminin az olması nedeniyle insanların ileri yaşlarda kalp damar hastalıklarıyla boğuşur hale geldiğini bu nedenlesadece kış aylarında değil, yaz mevsiminde de balık tüketilmesi gerektiğine dikkat çekiyor.