İŞKUR HİZMET NOKTASI ALİAĞA TİCARET ODASI’NDA

ALTO İLE İŞKUR ARASINDA HİZMET NOKTASI PROTOKOLÜ İMZALANDI İzmir Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü (İŞKUR) ile Aliağa Ticaret Odası (ALTO) arasında “Hizmet Noktası” protokolü imzalandı. Protokol, Aliağa Ticaret Odası Ba...

Özgürses Gazetesi
05:10 -
Abone ol
İŞKUR HİZMET NOKTASI ALİAĞA TİCARET ODASI’NDA

ALTO İLE İŞKUR ARASINDA HİZMET NOKTASI PROTOKOLÜ İMZALANDI

İzmir Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü (İŞKUR) ile Aliağa Ticaret Odası (ALTO) arasında “Hizmet Noktası” protokolü imzalandı. Protokol, Aliağa Ticaret Odası Başkanı Adnan Saka ve Çalışma ve İş Kurumu İzmir İl Müdür YardımcısıNesrin Makbule Dank arasında imzalandı.

Aliağa Ticaret Odası bünyesinde faaliyet gösterecek olan “İş Kurumu Hizmet Noktası” ile işverenlere yönelik etkili danışmanlık hizmeti verilmesi, işgücü piyasasının talep ettiği niteliklerde işgücü temin edilmesine yardımcı olmak için iş arayanlara yönelik danışmanlık hizmeti sunulması, iş arayanlara mesleki eğitim ve tecrübe kazandırma çalışmaları yapılması ve nihayetinde işsizlerin istihdam edilmelerinin sağlanması amaçlanıyor.

Protokol kapsamında İŞKUR İzmir İl Müdürlüğü’nün görevlendireceği, iş ve meslek danışmanları, her hafta Perşembe günleri saat 09.00-15.00 saatleri arasındaALTO’da çalışma hayatına ilişkin faaliyette bulunacak.

İstihdam seferberliğine katkıda bulunabilmek için çalışmalarını sürdürdüklerini ifade edenALTO Başkanı Adnan Saka, “Bu seferberliğin önemli adımlarından birisi olarak, ilçe istihdamımızı artırabilmek ve işgücü piyasamızı genişletebilmek amacı doğrultusunda, en önemli paydaşlarımızdanbiri olan Çalışma ve İş Kurumu ile birlikte faaliyetlerimiz sürdürüyoruz.Bu kapsamda İŞKUR’un meslek danışmanlarına Odamızda bir masa tahsis ettik. İŞKUR uzmanları, her hafta Perşembe günleri Odamızda gerek işverenler, gerekse iş arayanlar ile bir araya gelecek.Bir anlamda, İş Kurumu’nun hizmet ve faaliyetlerini, iş dünyasının ayağına getirmiş olacağız. Kurumun çalışmaları ve işverenlere sağladıkları destekler birinci elden iş dünyasına tanıtılacak.İşverenler özellikle istihdam seferberliği kapsamında çıkarılan yeni teşviklerle ilgili bilgi alıp, eleman talebinde bulunabilecek.Böylelikle bu çalışma doğrultusunda iş dünyamızın bu teşvik ve desteklerden yararlanma oranını artırmayı da amaçlıyoruz” dedi.