Devlet üniversiteleri arasında Türkiye birincisi oldular!

İZMİR(Ege Ajans)- Ege Üniversitesi Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi (EÜGSTMF) Görsel İletişim Tasarımı Bölümü, güncellenen Yükseköğretim Program Atlası 2020 verilerine göre hem taban hem de tavan puanda devlet üniversi...

Özgürses Gazetesi
12:32 -
Abone ol
Devlet üniversiteleri arasında Türkiye birincisi oldular!

İZMİR(Ege Ajans)- Ege Üniversitesi Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi (EÜGSTMF) Görsel İletişim Tasarımı Bölümü, güncellenen Yükseköğretim Program Atlası 2020 verilerine göre hem taban hem de tavan puanda devlet üniversiteleri arasında birinci sırada yer aldı. Bölüm,  2020 YKS yerleştirme sonuçlarında tabanda 366,80553, tavanda ise 435,01217 puan ile devlet üniversiteleri arasında en üst sıraya ulaştı.

Ege Üniversitesinin daima yüksek puanlı öğrencilerin tercihi olduğunu belirten Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, “Türk Yükseköğretim sistemi içerisinde yer alan üniversitelerin yürüttükleri faaliyetleri ölçmek, akademik ve sosyal rekabet gücünün gelişimini tespit etmek amacıyla, Yükseköğretim Kurulu tarafından açıklanan ‘2019 – Üniversite Yıllık İzleme ve Değerlendirme Raporu’ sonuçlarına göre Üniversitemiz tüm alanlarda önemli oranda bir yükseliş gösterdi. Eğitim öğretim alanının alt kriterlerinden  ‘Programların Genel Doluluk Oranı’nda yüzde 99.11 oranında bir başarı yakaladık. Geçtiğimiz yılda da başarımızı daha yukarılara taşıyarak 99.99 oranına çıkardık. Sanat, tasarım ve bilim alanında kültürel değerleri koruyan, sanatsal ve estetik beğeninin topluma yayılmasını sağlayan, araştırma ve geliştirme çalışmalarını bu yönde gerçekleştirerek üstün nitelikli bireyler yetiştirmeyi kendisine misyon edinen Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültemiz, 2018-2019 eğitim-öğretim yılında Görsel İletişim Tasarımı Bölümü ile ilk öğrencilerini aldı.  Fakültemiz, kısa bir sürede üniversitemizin sanatsal ve kültürel faaliyetlerinin artmasına katkıda bulundu. Güncellenen YÖK Atlas verilerine göre Fakültemiz bünyesindeki Görsel İletişim Tasarımı Bölümü, 2020 YKS yerleştirme sonuçlarında tabanda 366,80553, tavanda 435,01217 puan ile devlet üniversiteleri arasında Türkiye’de birinci oldu. Tercihini Ege’den yana kullanan öğrencilerimize teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Elde edilen başarıdan gurur duyduklarını dile getiren EÜGSTMF Dekanı Prof. Dr. Alev Fatoş Parsa, “Rektörümüz Prof. Dr. Necdet Budak’ın öğrenci odaklı üniversite anlayışı öncülüğünde Fakültemiz kısa sürede faaliyete başlamış ve özverili çalışma ile büyük bir ivme kazanmıştır. Görsel İletişim Tasarımı Bölümümüz 2018 ve 2019 yıllarında da taban puanda birincilik elde etmişti, 2020 yılında ise hem taban hem de tavan puanda birinciliğin gelmesi bizleri oldukça mutlu etti. Tavan puanda yerleşen öğrencimizin yerleştirme başarı sırası ise 2 bin 942 gibi çok yüksek bir sıralama. Başarıda büyük emeği olan akademik personelimizi ve sevgili öğrencilerimizi tekrardan tebrik ediyorum” dedi.