Cumhuriyet’in 99. yılı Aliağa’da coşkuyla kutlanacak

Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 99.Yıldönümü tüm yurtta olduğu gibi Aliağa’da da düzenlenecek tören ve etkinliklerle coşkuyla kutlanacak. Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında yarın (28 Ekim) saat 13.00’de Cumhuriyet Meyda...

Özgürses Gazetesi
09:05 -
Abone ol
Cumhuriyet’in 99. yılı Aliağa’da coşkuyla kutlanacak

Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 99.Yıldönümü tüm yurtta olduğu gibi Aliağa’da da düzenlenecek tören ve etkinliklerle coşkuyla kutlanacak.

Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında yarın (28 Ekim) saat 13.00’de Cumhuriyet Meydanı’nda Kaymakamlık, Garnizon Komutanlığı ve Belediye Başkanlığı Atatürk Anıtı’na çelenk sunumu gerçekleştirecek. Ardından Aliağa Kabristanlığı’ndaki şehitlik ziyaret edilecek. Cumhuriyet Bayramı kutlamaları 29 Ekim Cumartesi günü 10.00 – 10.20 saatleri arasında ilçe kaymakamının makamında tebrikleri kabul etmesiyle başlayacak. Saat 10.30’da Kaymakam Zekeriya Güney, beraberinde Garnizon Komutanı Albay Faruk Altun ve Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar Cumhuriyet Meydanı’nda törene katılanların bayramını kutlayacak. Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri kapsamında Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü’nün düzenlediği ‘Bisiklet Turu’ Cumhuriyet Meydanı’ndan saat 10.30’da start alacak.

Cumhuriyet fener alayı ve kortej

Gündüz gerçekleştirilen resmi programın ardından kutlamalar akşam Aliağa Belediyesi öncülüğünde organize edilen Cumhuriyet fener alayı ve korteji ile devam edecek. Vatandaşlar, saat 18.30’dan itibaren Enka Spor Salonu önünde toplanmaya başlayacak. Aliağalılar, bando ve marşlar eşliğinde, ellerinde meşaleler ve bayraklarla; İstiklal Caddesi, Hükümet Caddesi güzargahından kortej halinde Cumhuriyet Meydanı’na ulaşacak.

Konser coşkuyu doyasıya yaşatacak

Cumhuriyetin 99. yılı kutlamalarına unutulmaz şarkıları hafızalara kazınan İzel – Çelik – Ercan renk katacak. Coşkulu Fener Alayı’nın ardından Cumhuriyet Meydanı’nda saat 20.30’da Türk Pop müziğinin sevilen grubu İzel – Çelik – Ercan sahne alacak.