HOLLANDA KRALİYET ANKARA TARIM MÜŞAVİRLİĞİ’NDEN BERTO’YA ZİYARET

Hollanda Kraliyet Ankara Tarım Müşaviri JaapSatter , Tarım Müşavir Yardımcısı Uğur Işın ve Hollanda Tarım Bakanlığı Türkiye Masası Başkanı MiryamPoppe Bergama  Ticaret Odası Başkanı Fikret Ürper’i makamında ziyaret etti. Ziyare...

Özgürses Gazetesi
01:22 -
Abone ol
HOLLANDA KRALİYET ANKARA TARIM MÜŞAVİRLİĞİ’NDEN BERTO’YA ZİYARET

Hollanda Kraliyet Ankara Tarım Müşaviri JaapSatter , Tarım Müşavir Yardımcısı Uğur Işın ve Hollanda Tarım Bakanlığı Türkiye Masası Başkanı MiryamPoppe Bergama  Ticaret Odası Başkanı Fikret Ürper’i makamında ziyaret etti. Ziyarette konukları Yönetim Kurulu Üyeleri Levent Akçay, Ali Sarıl, Hakan Karcı ve Genel Sekreter Gülay Koç karşıladı.

Amaçlarının İlerleyen zamanlarda bahçecilik ve seracılık faaliyetlerinde bulunmak olduğunu belirten heyet yetkilileri bu kapsamda bölgemiz hakkında bilgi sahibi olmak istediklerini ve Bergama Ticaret Odası’nın konuyla ilgili olarak görüş ve önerilerinin kendileri için son derece önemli olduğunu dile getirdi.

Hollanda Kraliyet Ankara Tarım Müşaviri JaapSatter, Bölgemizin Seracılık açısından oldukça yüksek bir potansiyele sahip olduğunu bunun Türkiye ve Hollanda’daki yatırımcıların işbirliğiyle değerlendirilmesinin bölge ve ülke ekonomisine büyük katkı sağlayacağını söyledi.

Başkan Fikret Ürper, heyeti bölgemiz ekonomisi ve yatırım faaliyetleri hakkında bilgilendirirken  Bergama Ticaret Odası’nın sanayicilik ve seracılık faaliyetlerinde temel ilkesinin çevre dostu, nitelikli ve bölgemizden temin edilen iş gücünden faydalanan yatırımcıların bölgemize gelmelerine yönelik olduğunu ifade etti. Fikret Ürper, bu amaç doğrultusunda bölgemize gelecek olan her yatırımcıya kapılarının açık olduğunu ve gereken hassasiyetin gösterileceğini belirtti.

Ayrıca Dikili Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi (jeotermal kaynaklı) hakkında da heyeti bilgilendiren Fikret Ürper bu projenin bölge ekonomisi için taşıdığı önemi bir kez daha vurguladı.