Minik izleyicilerden Robinson’a büyük ilgi

Ä°zmir BüyükÅŸehir Belediyesi Åžehir Tiyatroları ilk çocuk oyunu "Robinson Dans Öğreniyor"un prömiyerini yaptı. Ä°lk kez sahnelenen oyuna çocuklar büyük ilgi gösterdi. Ä°zmir Åžehir Tiyatroları (Ä°zBBÅžT) ilk çocuk oyununun prömiyerini Ä...

Özgürses Gazetesi
12:38 -
Abone ol
Minik izleyicilerden Robinson’a büyük ilgi

Ä°zmir BüyükÅŸehir Belediyesi Åžehir Tiyatroları ilk çocuk oyunu “Robinson Dans Öğreniyor”un prömiyerini yaptı. Ä°lk kez sahnelenen oyuna çocuklar büyük ilgi gösterdi.

Ä°zmir Åžehir Tiyatroları (Ä°zBBÅžT) ilk çocuk oyununun prömiyerini Ä°zmir Sanat Merkezi Sahnesi’nde yaptı. Ä°zmir BüyükÅŸehir Belediyesi’nin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında sahnelenen “Robinson Dans Öğreniyor” için çocuklar velileriyle salonu doldurdu. Minik izleyiciler oyunu kahkahalarla izledi.

Oyun çarÅŸamba ve pazar günleri Ä°zmir Sanat Merkezi’nde sergilenmeye devam ediyor. Hansjörg Schneider’in yazdığı “Robinson Dans Öğreniyor”, Azizname, TavÅŸan TavÅŸanoÄŸlu ve Mor Åžalvar’dan sonra Ä°zBBÅžT’nin bu yıl sahneye koyduÄŸu dördüncü oyun. Oyunun yönetmenliÄŸini Hatice Altan, sahne tasarımını ise Anıl Işık yaptı.

Oyun hakkında
Gemi kazası geçirerek adaya düşen Robinson, kendini adanın baÅŸkanı ilan eder. Müzik yapmayı, dans etmeyi ve ÅŸarkı söylemeyi yasaklar. Adada tanıştığı bir yerliyle dostluk kuran Robinson, bu yabancının adını “Cuma” koyarak onu kendisi gibi bir asker olarak yetiÅŸtirmek ister. Ancak yıllarca özgür yaÅŸamış olan Cuma bu baskılardan kaçar. Cuma’nın kaçmasıyla tekrar yalnız kalan Robinson, baskılar ve yasaklar konusunda düşünmeye baÅŸlar. PiÅŸman olan Robinson, daha önce ÅŸarkı söyleyip, dans ettikleri için kovaladığı Huligali KuÅŸu ve PapaÄŸan ile Cuma’yı arayıp bulur. Cuma sayesinde, özgürlüğün ve yaratıcılığın deÄŸerini anlayan Robinson, daha önce mutsuz olduÄŸu adadan artık mutlu olduÄŸu için ayrılmak istemez.