ÖĞRETMENLER GÜNÜ KINIK’TA KUTLANDI

24 Kasım Öğretmenler günü Kınık'ta düzenlenen etkinlikler ile kutlandı. Kutlamalar ilk olarak 24 Kasım pazar günü Hükümet Konağı önündeki Atatürk Anıtına çelenk konulması ile başladı. Kınık Belediyesi tarafından  Delez Yaşam ...

Özgürses Gazetesi
10:13 -
Abone ol
ÖĞRETMENLER GÜNÜ KINIK’TA KUTLANDI

24 Kasım Öğretmenler günü Kınık’ta düzenlenen etkinlikler ile kutlandı. Kutlamalar ilk olarak 24 Kasım pazar günü Hükümet Konağı önündeki Atatürk Anıtına çelenk konulması ile başladı. Kınık Belediyesi tarafından  Delez Yaşam Vadisinde düzenlenen Kahvaltı programına Kınık Mili Eğitim Müdürü Muharrem Bayındır,Kınık Emniyet Müdürü Fatih Haykırer,Kınık Gençlik Spor Müdürü Mustafa Çelik,Okul Müdürleri,Kınık ilçesinde görev yapan Öğretmenler ile emekli Öğretmenler katıldı. Kınık Belediye Başkanı Sadık Doğruer emekli ve çalışan öğretmenlerin Öğretmenler Günü’nü kutlayarak hediyelerini sundu.

25 Kasım pazartesi günü Kınık Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Konferans Salonu’n da düzenlenen Öğretmenler günü kutlama programı Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başladı. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un Öğretmenler günü mesajının okunmasının ardından anlam ve önemini belirten konuşmayı Kınık Milli Eğitim Müdürü Muharrem Bayındır yaptı.
 Şehit Müzik Öğretmeni Aybuke Yalçın’ın kendisinin şehit edilmeden önce seslendirdiği ve içerisinde Beni öldürenin yoktur dini imanı sözlerinin geçtiği Magusa Limanı adlı eserin gösterimi sırasında salonda duygu yüklü bir hava oluştu. Öğretmenler Günü kapsamında öğretmenler arasında düzenlenen Masa Tenisi, Satranç ve Dart turnuvalarında dereceye giren Öğretmenler ile Şiir,Resim ve Komposizyon yarışmalarında dereceye giren Öğrencilere madalya ve hediyelerinin verilmesinin ardından program sona erdi.
KINIK BELEDİYE BAŞKANINDAN ZİYARETLER
Kınık Belediye Başkanı Sadık Doğruer Kınık Milli Eğitim Müdürü Muharrem Bayındır’ı makamında ziyaret ederek Öğretmenler gününü kutladı. Fincan takımı hediye etti. Belediye Başkanı Sadık Doğruer Milli Eğitim Müdürü Muharrem Bayındır ile birlikte Fevzi Çakmak İlkokulunu ziyaret etti. Öğretmenler odasını ziyaret ederek öğretmenlerin günlerini kutlayıp bir süre sohbet etti. Okulun Ana sınıfı ile Özel öğrencilerin eğitim gördüğü 3 Sııfıda ziyaret eden Sadık Doğruer daha sonra okuldan ayrıldı. Sadık Doğruer yaptığı açıklamada ‘Son derece kutsal bir vazifeyi icra eden Öğretmenlerin Öğretmenler gününü kutluyorum.Bizler ilk emri oku olan bir dine mensup olmakla iftihar ettiğimiz bir ümmetin mensuplarıyız.Bu emrin ışığı altında okuduğumuz her kitapta ve kurduğumuz her cümlede bizlere emek veren,yol gösterici olan tüm öğretmenlerimize çok teşekkür ediyorum.Bu vesile ile başta baş Öğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere şehit olan öğretmenlerimize Allah’tan rahmet,görevde olan öğretmenlerimize de sağlık ve sıhhat diliyorum” dedi.