İYİ Parti Aliağa, Atatürk Anıtına çelenk bıraktı

İYİ Parti Aliağa İlçe Başkanlığı, partilerinin kuruluşunun beşinci yılını kutladı. İYİ Parti Aliağa Belediye Meclis Üyesi Sedat Sarı, yapılan sade törende, “İYİ Partimiz 5 yaşında. Kutlu olsun” dedi. İYİ Parti Aliağa İ...

Özgürses Gazetesi
09:06 -
Abone ol
İYİ Parti Aliağa, Atatürk Anıtına çelenk bıraktı

İYİ Parti Aliağa İlçe Başkanlığı, partilerinin kuruluşunun beşinci yılını kutladı. İYİ Parti Aliağa Belediye Meclis Üyesi Sedat Sarı, yapılan sade törende, “İYİ Partimiz 5 yaşında. Kutlu olsun” dedi.

İYİ Parti Aliağa İlçe Başkanlığı, partisinin beşinci kuruluş yıldönümünü Cumhuriyet Meydanı’nda bulunan Mustafa Kemal Atatürk Anıtı’na çelenk sunarak kutladı. Düzenlenen törene; İYİ Partili Aliağa Belediye Meclis Üyesi Sedat Sarı, İYİ Parti İlçe Kadın Kolları Başkanı Hande Gök ve partililer katılım gösterdi. İlk olarak İYİ Parti Aliağa İlçe Başkanlığı çelengi anıta sunuldu. Ardından saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı okundu. Daha sonra İYİ Partili Aliağa Belediye Meclis Üyesi Sedat Sarı bir konuşma yaptı.

“Türkiye yeni bir çağrıyı bekliyor”

Sarı konuşmasında, “Bugün burada Türkiye’nin umudu haline gelen İYİ Partimizin beşinci kuruluş yıldönümüne ithafen çelenk sunma töreni için toplanmış bulunmaktayız. Tarih 25 Ekim 2017. Cesur yürekli bir lider, cesaretin cinsiyette değil şahsiyette olduğunu ispatlarcasına bir güneş gibi doğdu memleketimin üstüne. Nice zorluklara göğüs geren, nice engelleri aşan, nice duvarları yıkıp geçmek suretiyle asla vazgeçmeyen iyi ve cesur yürekli dava arkadaşları ile atılan bu temeller filizlendi, büyüdü ve Allaha şükürler olsun, bugün beşinci şeref yılını kutlamak nasip oldu. Bu beş yıllık kutlu yolculuğumuzda artık bir dönüm noktasındayız. Çünkü Türkiye yeni bir çağrıyı bekliyor. Asırlık çınarların gölgesinde boy atan hikayemize kulak kesiliyor. Anneler, babalar, gençler, geçmişten bugüne o kutlu mirası taşıyanlar, yarınlar can kulağıyla bizi dinliyor. Ve biz diyoruz ki; o, bu, şu yok. Ocu, bucu, şucu yok. Biz varız. Milletimiz var. Türkiye var. Eski, yeni değil, bir tane Türkiye var. O Türkiye’de; herkes eşit, her şey adil. Müreffeh insanlar, mutlu çocuklar, umutlu gençler, korkmadan yaşayan kadınlar var. Huzur var, bereket var, adalet var. Ve bu kutlu hedefin yolunda yürüyen, bu memleketin vefalı evlatları, İYİ Partimizin neferleri var. O iyi ve cesur neferler liderleri Sayın Meral Akşener’e diyorlar ki; Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün açtığı yolda, gösterdiği hedefe, durmadan yürüyeceğinize, söz veriyoruz, Cumhuriyetin, temel değerlerini, korumaya ve kollamaya söz veriyoruz, İnsanlarımıza, aşk ile sevgi ile muhabbet ile bakıp, tüm farklılıklarıyla, onlara kucak açmaya, söz veriyoruz, Milletimizin kutsalı, onuru, özgürlüğü ve mutluluğu yolunda, gerekirse cefa çekmeye, söz veriyoruz, İyilikle dirilmeye ve iyilikte diretmeye, söz veriyoruz, Bu uğurda, gücümüzün yettiği ufka kadar, Meral Akşener ile yürümeye, söz veriyoruz.” dedi.

Kutlama programı patlama nedeniyle iptal edildi

Partilerinin kutlama programını Amasra’da yaşanan patlama nedeniyle iptal olduğunu belirten Sarı, “Şükürler olsun. Bugün, İYİ Partimiz 5 yaşında. Kutlu olsun. Rabbim daha nice yaşlara eriştirsin inşallah. Bugün burada gayet mütevazı bir beşinci kuruluş yılı kutlama etkinliği yaptığımızı görmektesiniz. Sizlerin de hatırlayacağı üzere geçen yıl partimizin dördüncü kuruluş yıldönümünü İstanbul Haliç Kongre Merkezi’nde büyük bir coşku ile kutlamıştık. Beşinci kuruluş yıldönümümüzü ise yine çok büyük bir coşku ile kutlamak üzere 22 Ekim Cumartesi günü Ankara’da bir program tertiplenmişti. Ancak bu kez tarihler 14 Ekim’i gösteriyordu ki ajanslara yüreklerimizi yakan bir haber düştü. Bartın’da bir kömür ocağında meydana gelen kaza sonucu 41 canımızı, 41 vatan evladımızı maalesef şehit verdik. Bu acının milletçe içimizi yaktığı bu süreçte önceden planlamış olduğumuz etkinliğimizi iptal etmek suretiyle yüreğine ateş düşen ailelerin acısını bir nebze olsun paylaşmaya çalıştık. Bu vesile ile maden şehitlerimize bir kez daha Allah’tan rahmet dilerken, yaralı olarak kurtulan emekçi kardeşlerimize acil şifalar diliyoruz. Tüm Türkiye’nin başı sağ olsun.” İfadelerini kullandı.