ALİAĞA FİNAL LİSESİ PROJELERİYLE FARKINDALIK YARATIYOR

Haber: Özgür GÜN Aliağa Final Lisesi öğrencilerinin sosyal sorumluluk projesi kapsamında uyguladığı çalışmalar vatandaşlar ve veliler tarafından büyük beğeni topladı. “Final öğrencileri farkındalık yarattı” Sosyal soru...

Özgürses Gazetesi
10:18 -
Abone ol
ALİAĞA FİNAL LİSESİ PROJELERİYLE FARKINDALIK YARATIYOR

Haber: Özgür GÜN

Aliağa Final Lisesi öğrencilerinin sosyal sorumluluk projesi kapsamında uyguladığı çalışmalar vatandaşlar ve veliler tarafından büyük beğeni topladı.

“Final öğrencileri farkındalık yarattı”

Sosyal sorumluluk projesi kapsamında Aliağa zeytinli park ve sahil kıyısında bulunan çöpleri toplayarak çevre temizliğine dikkat çeken 9. Sınıf Final Lisesi öğrencileri yaklaşık yirmi kilograma yakın çöp topladı. Yaptıkları bu uygulamayla çevredekilerin dikkatini çeken öğrenciler, vatandaşların da katılımıyla çöp toplamaya devam etti. Daha sonra sahil kıyısında kitap okuyan öğrenciler vatandaşlar tarafından merakla izlenirken, sosyal medyada oldukça geniş yer buldu. Aliağada uyguladıkları sosyal sorumluluk projeleri ile hem çevre temizliğine duyarlı olduklarını, hem de her yerde kitap okunabileceğini gösterdiler.

“Çocuklarımız dijital ortamdan uzak tutuyoruz”

Sosyal sorumluluklarının bu projelerle kısıtlı olmadığının altını çizen Okul Müdürü Serdar Eskin şunları ifade etti: “ Çevre temizliği ve kitap okuma farkındalığımız dışında öğrencilerimizle birlikte doğayla buluşmak onları dijital ortamdan biraz olsun uzaklaştırabilmek için öğrencilerimizle birlikte kamp etkinlikleri düzenliyoruz. Böylelikle çocuklarımız burada teknolojiden uzak kalarak sadece kendilerine zaman ayırmakla kalmıyor aynı zamanda üzerlerindeki stresi de azaltmış oluyor” dedi.

“Mutluluk paylaştıkça güzel”

Final Okulları olarak öğrencileri sadece dersle veya sınavla geleceğe hazırlamayıp,  onlara yüklediği sosyal sorumluluk projeleriyle öğrencilere geleceğe biraz daha duyarlı olma sorumluluğu aşıladıklarını ifade eden Eskin, “Bir ülkenin gelişmişlik düzeyinin o ülkede bulunan yaşlıların gördüğü saygı ve bakımıyla belirlenir. Bizler de geleceğe umut olacak öğrencilerimize bu sevgiyi bir adım daha ileri taşımaları adına geçtiğimiz günlerde huzur evi ziyareti gerçekleştirdik. Burada onlarla bir gün geçirip, bir torun bir evlat sevgisini hissettirmeye çalıştık. Mutluluklarını beraber paylaştık” dedi.