DENİZİ OLMAYAN KINIKTA HAYALLERİNE KULAÇ ATIYORLAR 

Denizi olmayan Kınık Belediyesi, her çocuk yüzme öğrenebilsin diye anlamlı bir projeye imza attı. Belediye, Tamamı Kınık Belediyesinin bütçesi ile yapılan Poyracık Değirmenbayırı'nda 15 bin metrekarelik alanda inşa edilen sosyal tesisl...

Özgürses Gazetesi
09:00 -
Abone ol
DENİZİ OLMAYAN KINIKTA HAYALLERİNE KULAÇ ATIYORLAR 

Denizi olmayan Kınık Belediyesi, her çocuk yüzme öğrenebilsin diye anlamlı bir projeye imza attı. Belediye, Tamamı Kınık Belediyesinin bütçesi ile yapılan Poyracık Değirmenbayırı’nda 15 bin metrekarelik alanda inşa edilen sosyal tesislerdeki havuzlarda çocuklar için “Yüzme bilmeyen kalmasın” kampanyası başlattı.

Kınık Belediyesi ile Gençlik ve Spor Bakanlığı ortak desteği ile gerçekleştirilen projede çocukların değerli zaman geçirmelerini sağlamak ve her çocuğun yüzme bilmesine imkan sunmak amaçlanıyor. Proje kapsamında Kınık Belediyesi ile Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü bünyesindeki yüzme eğitmenleri tarafından 5 ile 14 yaş arasındaki yüzme bilmeyen çocuk ve gençlere yüzme eğitimi veriliyor. Yüzme bilmeyen kalmasın kampanyası kapsamında şu ana kadar 600 öğrenci yüzme eğitimi almaya başladı. Sosyal tesis içerisinde çocuk ve gençlerin hem yüzme öğrenmelerine imkan sunacak hem de eğlenmelerini sağlayacak 165 m2 çocuk havuzu, 260 M2 aile havuzu ,225 M2 Aqua havuzundan 3 havuz ve çocuklara fresh park gibi alanlar mevcut. Kınık Belediye Başkanı Dr. Sadık Doğruer, ayrıca denizi olmayan Kınık’ta özellikle yaz aylarında gençlerin motivasyonlarını arttırmak amacıyla Değerli zamanlar programını da hizmete sundukları müjdesini verdi .

Kınık Belediyesi ile Gençlik ve Spor Bakanlığının ortak hayata geçirdiği bu program ile birlikte yüzme eğitimine gelen öğrenciler , spor ve sanat dalında çok sayıda kursa katılma imkanı da bulabilecek.

Belediye Başkanı Dr. Sadık Doğruer Değerli zamanlar programı sayesinde yüzme eğitimine katılan gençlerle birlikte bine yakın öğrencinin programa dahil olmalarından mutlu ve gururlu olduklarını dile getirdi. Denize en az 1 saat uzaklıkta olmaları nedeniyle her zaman denizle buluşma fırsatı bulamadıklarını ve bu nedenle yüzme öğrenme şansına bu proje sayesinde kavuştuklarını belirten çocuklar ise kendilerine sunulan imkanlar nedeniyle mutlu. Projenin hayata geçtiği ve tamamı Kınık Belediyesinin bütçesi ile yapılan tesis 5 milyon liraya mal oldu çok sayıda kişi ise bu tesis ile birlikte iş imkanına kavuştu.