İzmir Üniversitesi’nden Suriyeli mültecilere destek

Türkiye’den Avrupa’ya geçebilmek için Ege denizinde hayatını kaybeden ya da kamplarda hayatını zor şartlar altında sürdürmeye çalışan mültecilerin durumu, İzmir Üniversitesi’ni harekete geçirdi. İzmir Üniversitesi tarafından Tor...

Özgürses Gazetesi
01:52 -
Abone ol
İzmir Üniversitesi’nden Suriyeli mültecilere destek

Türkiye’den Avrupa’ya geçebilmek için Ege denizinde hayatını kaybeden ya da kamplarda hayatını zor şartlar altında sürdürmeye çalışan mültecilerin durumu, İzmir Üniversitesi’ni harekete geçirdi. İzmir Üniversitesi tarafından Torbalı’da bulunan mülteci kampına battaniye, yastık, giyecek, yiyecek, yatak ve ayakkabı yardımında bulunuldu.

 

Torbalı’da bulunan 6 mülteci kampında yaşanan zor yaşam koşulları, İzmir Üniversitesi’ni harekete geçirdi. Torbalı Belediyesi ve Kaymakamlığı ile görüşmelerde bulunan İzmir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kayhan Erciyeş, Mütevelli Heyeti Başkan Yardımcısı Selim Doğanata ve Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü Yrd. Doç. Dr. Gülnur Erciyeş eşliğinde Torbalı’da bulunan bir mülteci kampını ziyaret etti. 150 mülteciye battaniye, yastık, giyecek ve yiyecek yardımında bulunan İzmir Üniversitesi heyeti, mültecilerin yaşam koşulları konusunda gözlemlerde bulundu.

 

Yapılan gözlemler sonucu aynı kampa ikinci bir ziyaret gerçekleştiren heyet, bu kez özellikle çocukların ayakkabı, ailelerin de yatak ihtiyacını karşıladı. Üniversitelerin topluma yararlı olacak akademik çalışmalarının yanı sıra bu gibi yardım konularında da vatandaşlara ve sivil toplum örgütlerine örnek olması gerektiğini söyleyen Rektör Erciyeş, “Yalnızca Torbalı’da bulunan kamplarda bin 200 kişi kalıyor. Hedefimiz, mümkün olduğu kadar yaşamsal ve hijyenik ihtiyaçlarını karşılayarak, mültecilere daha yaşanılabilir bir ortam sunmak. Bunun için de vatandaşlarımızın, sivil toplum kuruluşlarının, üniversitelerin ve özel sektör temsilcilerinin devlet kurumları kadar duyarlılık göstermesi gerekiyor” dedi.