Dikili zabıtasından örnek davranış

Dikili Belediyesi’nde zabıta olarak görev yapan Aylin Cingirt, yolda bulduğu parayı sahibine teslim ederek insanlık dersi verdi. Yolda bulduğu ve neredeyse bir aylık maaşı kadar olan rakamı hiç düşünmeden sahibine teslim edilmesi sağlayan...

Özgürses Gazetesi
01:26 -
Abone ol
Dikili zabıtasından örnek davranış

Dikili Belediyesi’nde zabıta olarak görev yapan Aylin Cingirt, yolda bulduğu parayı sahibine teslim ederek insanlık dersi verdi. Yolda bulduğu ve neredeyse bir aylık maaşı kadar olan rakamı hiç düşünmeden sahibine teslim edilmesi sağlayan Cingirt, büyük takdir topladı.

 

Dikili Belediyesi Zabıta Müdürlüğü çalışanları da, arkadaşları Aylin Cingirt’in yolda bulduğu paranın sahibine teslim edilmesi için büyük bir özveri göstererek tüm kamera kayıtlarını titizlikle inceleyerek, mutlu sona ulaştılar.

 

Tüm Kamera Kayıtları İncelendi

 

Zabıta personeli Aylin Cingirt, 23 Şubat Salı akşamı saat 22.07 sıralarında Salimbey Mahallesi Adnan Menderes Caddesi’nde yürürken yerde para buldu. Yaptığı kısa araştırmada paranın sahibine ulaşamayan Cingirt, durumu Dikili Belediyesi Zabıta Müdürü Bülent Dalfesoğlu’na aktararak, parayı müdürüne teslim etti. Zabıta Müdürü Dalfesoğlu da çalışma başlatarak paranın bulunduğu Adnan Menderes Caddesi’nde bulunan ve belediyeye ait olan tüm güvenlik kameralarının kayıtlarının incelemesini sağladı.  Gerçekleştirilen kamera kayıtlarının kontrolünün ardından paranın ilçe esnaflarından Fatih Tosun tarafından düşürüldüğü tespit edildi. Kendisine telefonla kendisine ulaşılan Fatih Tosun, Dikili Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’ne davet edildi. Burada Zabıta Müdürü Dalfesoğlu tarafından yapılan mülakatta paranın tam rakamı Fatih Tosun tarafından teyit edilince,  parayı bulan Zabıta Personeli Aylin Cingirt, müdür Bülent Dalfesoğlu ile birlikte tutanak karşılığında bulunan para Fatih Tosun’a teslim edildi. Kaybettiği parasının bulunup, kendisine teslim edilmesinden dolayı oldukça mutlu olan ilçe esnafı Fatih Tosun, Zabıta personeli Aylin Cingirt ile tüm Dikili Belediyesi  Zabıta Müdürlüğü çalışanlarına teşekkür etti.

 

“İnsani Bir Refleks”

 

Dikili Belediyesi Başkanı Mustafa Tosun da örnek davranışı nedeniyle çalışanını ödüllendirdi. Başkan Tosun, “Zabıta personelimiz Aylin Cingirt, insanı bir refleks göstererek yolda bulduğu paranın kısa zamanda sahibine teslim edilmesini sağladı. Böyle anlamlı ve örnek davranışından dolayı kendisini kutluyorum. Ayrıca bulunan paranın sahibine teslim edilmesi için büyük özveri göstererek, çalışma gerçekleştiren tüm Zabıta Müdürlüğü çalışanlarını da kutluyorum” dedi.