Uluslararası Pergamon Kültür Evi’nde ‘Noel Kermesi’ düzenlendi

Uluslararası Pergamon Kültür Evi yıl içerisinde gerçekleştirdiği etkinliklerle Bergama’nın kültür ve sanat hayatına renk katmaya devam ediyor. Bergama’da kültür ve sanat için alternatif bir mekân olma hedefiyle yola çıkan Uluslara...

Özgürses Gazetesi
09:26 -
Abone ol
Uluslararası Pergamon Kültür Evi’nde ‘Noel Kermesi’ düzenlendi

Uluslararası Pergamon Kültür Evi yıl içerisinde gerçekleştirdiği etkinliklerle Bergama’nın kültür ve sanat hayatına renk katmaya devam ediyor.

Bergama’da kültür ve sanat için alternatif bir mekân olma hedefiyle yola çıkan Uluslararası Pergamon Kültür Evi ‘Noel Kermesi’ düzenledi. Düzenlenen etkinlikte çocuklar Noel Baba ile oyunlar oynayıp eğlenirken bir yandan da açılan stantlarda, evlerde hazırlanan, el emeği göz nuru ürünler ve Slav mutfağına ait lezzetler, Noel kurabiyeleri, pasta ve kekler, Noel’e özel süs eşyaları da satışa sunuldu.

Etkinliğin açılış konuşmasını gerçekleştiren Protestan Baptist Kiliseler Derneği Bergama Temsilcisi Onur Kocabay ” Öncelikle kermesimize katılan herkese çok teşekkür ediyorum. Uluslararası Pergamon Kültür Evi olarak Dünya Mirası Bergama’mıza böyle etkinliklerle katkı sunmaya devam edeceğimizi belirtmek isterim.  Düzenlemiş olduğumuz Noel Kermesimizde, açılan stantlarda evlerde hazırlanan, el emeği göz nuru ürünler, Noel’e özel süs eşyaları ve Slav Kültürüne ait zengin lezzetlerin olduğu, Noel kurabiyeleri, pasta ve kekler satışa sunuldu. Çocuklarımız Noel Baba eşliğinde birbirinden farklı oyunlarla gönüllerince eğlendiler. Bir nebzede olsa Bergama esnafımıza katkı sağlayabildiysek ne mutlu. Önümüzdeki yıllarda kermesimizi daha da büyütüp daha çok esnafımızı faydalandırmak ve daha çok kişiyle buluşmak istiyoruz. Bu vesileyle de yeni yılınızı kutluyor, dünya da acıların, zulümlerin son bulduğu;  huzurun, mutluluğun hâkim olduğu yepyeni bir yıl olmasını diliyorum.” Dedi.

Gün boyu süren etkinliğe ilgi oldukça yoğundu.