Başkan ŞAHİN “Esnaf ve Sanatkarlarımızla Gurur Duyuyorum”

Bu yıl da geleneği bozmayıp Ahilik Haftası’nda Menemen esnaf ve sanatkarlarını kahvaltıda buluşturan Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin, İzmir’in en iyi esnaflarının Menemen’de olduğunu söyleyerek; “Menemen’deki esnaf ve sanatk...

Özgürses Gazetesi
08:32 -
Abone ol
Başkan ŞAHİN “Esnaf ve Sanatkarlarımızla Gurur Duyuyorum”

Bu yıl da geleneği bozmayıp Ahilik Haftası’nda Menemen esnaf ve sanatkarlarını kahvaltıda buluşturan Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin, İzmir’in en iyi esnaflarının Menemen’de olduğunu söyleyerek; “Menemen’deki esnaf ve sanatkarlımızla gurur duyuyorum” dedi.

Bu yıl 18-24 Eylül tarihleri arasında 30.’su kutlanan Ahilik Haftası dolayısıyla, Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin’in ev sahipliğinde Mithatpaşa Caddesi üzerinde düzenlenen kahvaltıya esnaf ve sanatkarların yanı sıra; CHP Menemen İlçe Başkanı Hürol Taklak, MHP İlçe Başkanı Ali Rıza Bölük, Belediye Meclis Üyeleri, Menemen Sanatkarlar Odası Başkanı Can Kahvecioğlu, Esnaflar Odası Başkanı Mesut Damar, Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Hilmi Kurtoğlu, Ziraat Odası Başkanı Metin Karagöl, Ticaret Odası Başkanı Yılmaz Güral, Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Sabri Kurt, Sol Sahil Sulama Birliği Başkanı Recai Önal, Sağ Sahil Sulama Birliği Başkanı Veli Kan ile Muhtarlar katıldı.

Esnaf ve sanatkârın bayramı olarak kutlanan Ahilik Haftası’nda, her yıl Menemen’de farklı bir yerleşim bölgesinde esnaf ve sanatkarı kahvaltıda buluşturduklarını hatırlatan Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin; “Meslek Odalarımız ile İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliğimiz, birlik ve beraberliği daha çok pekiştirmek adına her yıl bu güzellikleri yaşatmaya çalışıyor. Biz de Menemen’de Oda Başkanlarımızla beraber her yıl ilçemizin bir başka yerinde esnaf ve sanatkar arkadaşlarımızla buluşuyoruz. Tamamen birlik ve beraberlik adına yapılan bir organizasyon. Esnaf ve sanatkarlığı yaşamış bir Belediye Başkanı arkadaşınız olarak, esnaf ve sanatkarın tüm dertlerini içine özümsemiş birisiyim. Gerçekten emeğiyle kazanan insanların arasında olmak benim için son derece gururlu, mutlu, onurlu bir hadise” dedi.

Menemen önemli bir ticaret merkezi..!

Menemen’in önemli bir ticaret merkezi olduğuna dikkat çeken Başkan Tahir Şahin; “Menemen esnaf ve sanatkarının kaliteli, iyi insanlardan oluştuğunu hepimiz biliyoruz. Kendimi bildim bileli bölgenin en iyi esnaf ve sanatkarının Menemen’de olduğunu iddia ediyorum, iddia etmeye de devam edeceğim. Bakırçay’ın ve İzmir’in en iyi esnaf ve sanatkarı Menemen’de, esnaf ve sanatkarlarımızla gurur duyuyorum. Foça, Çiğli, Karşıyaka, Aliağalı hemşerilerimiz bize geliyor. Bunu nereden mi biliyorum? Yürüyen nüfus bir ilçede kalabalıksa, o ilçede iyi esnaf ve sanatkarlar vardır. Ne kadar çok yürüyen insan varsa, ekonomimiz o kadar çok iyi demektir. Menemen’e baktığımızda, yürüyen nüfus bizi birebir katlıyor. Özellikle 08.00-18.00 saatleri arasında Menemen’in caddelerinde yürümek o kadar kolay değil. Karşıyaka, Çiğli, Aliağa’da bunu göremiyorsunuz. Bunu hepimizin birlik ve beraberliğine borçluyuz. Esnaf ve sanatkarlarımızla, Meslek Odalarımızla, Muhtarlarımızla, Sivil Toplum Örgütlerimizle birlik ve beraberliği yaşatıyoruz. Göreve başladığım ilk günden bugüne bu birlik ve beraberlik var. Hepinize bu birlik ve beraberliği sağladığınız için teşekkür ediyorum. Bu birlik ve beraberlik devam ettiği sürece, devam edeceğinden de hiç kuşkum yok; gönderde dalgalanan ay yıldızlı bayrağımızın yanına bugüne kadar hiç kimse sarı-kırmızı-yeşil bir bez parçası asamadı, asamayacaktır da. Bu milletin tek millet olduğunu, bu devletin tek devlet olduğunu tekrar hatırlatıyoruz. Dost düşman bunu böyle bilsin. Yaşasın Türkiye Cumhuriyeti” sözleriyle devam ettiği konuşmasını, esnaf ve sanatkarların Ahilik Haftası’nı kutlayarak tamamladı.

Ahi Evran’ın esnaf ve sanatkara mesajı…

Ahi sofrasının kurulduğu Zafer Mahallesi’nin Muhtarı Ergun Özer, esnaf ve sanatkarın kahvaltıda buluşmasında emeği geçenlere teşekkür etti. Menemen Meslek Odaları’nı temsilen konuşma yapan Menemen Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Sabri Kurt ise, her yıl Menemen’de Ahi sofrası kurulmasını sağlayan Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin ile Menemen Meslek Odaları’nın Başkan ve Yöneticilerine teşekkür ettiği konuşmasında; “Ahilik, bir yandan kişilerin ahlaki erdemlerini arttırmayı, onları karakter sahibi bireyler yapmayı amaçlarken, öte yandan da bireylerin oluşturduğu aileden millete, hatta tüm insanlığı kapsayarak bütün toplumsal yapıların huzur, barış, paylaşım ve esenlik içinde yaşamasını amaç edinen bir kurumdur” dedi. Başkan Kurt, Ahi Evran’ın esnaf ve sanatkara verdiği mesajı ise şu sözlerle açıkladı; “Harama bakma. Haram yeme. Haram içme. Doğru, sabırlı, dayanıklı ol. Yalan söyleme. Büyüklerinden önce söze başlama. Kimseyi kandırma. Kanaatkar ol. Dünya malına tamah etme. Yanlış ölçme, eksik tartma. Kuvvetli ve üstün durumdayken affetmesini, hiddetli iken yumuşak davranmasını bil. Kendin muhtaç iken bile başkalarına verecek kadar cömert ol.”

Menemen’deki esnaf ve sanatkarları buluşturan ahi sofrası, yemek duasının okunmasıyla sona erdi.