35 ÜNİVERSİTE ÇEŞME’DE BULUŞTU

Şifa Üniversitesi Bilimsel Araştırmalar Topluluğu’nun (ŞÜBAT) bu yıl ikincisini düzenlediği Tıp Öğrenci Kongresi, 35 üniversiteden 540 öğrencive 50 akademisyeni Çeşme’de buluşturdu.   Şifa Üniversitesi Bilimsel Araştı...

Özgürses Gazetesi
09:59 -
Abone ol
35 ÜNİVERSİTE ÇEŞME’DE BULUŞTU

Şifa Üniversitesi Bilimsel Araştırmalar Topluluğu’nun (ŞÜBAT) bu yıl ikincisini düzenlediği Tıp Öğrenci Kongresi, 35 üniversiteden 540 öğrencive 50 akademisyeni Çeşme’de buluşturdu.

 

Şifa Üniversitesi Bilimsel Araştırmalar Topluluğu’nun (ŞÜBAT), geçen yıl ilkini düzenlediği Tıp Öğrenci Kongresi’nin ikincisini yine Sheraton Çeşme Hotel’degerçekleşti. Türkiye genelinde 35 üniversiteden 540 tıp öğrencisinin katıldığı kongre 3 gün sürdü. Onlarca bilimsel oturumun gerçekleştiği kongrede, öğrenciler de farklı konularda hazırladıkları projeleri sözlü ve poster olarak sundular.

Yoğun bir katılımın gerçekleştiği gala gecesinde ise poster ve sözlü sunumda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Ödül töreni öncesinde Şifa Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Ateş’in öğrencilerine yazdığı mektubu eşi Yrd. Doç. Dr. Hatice Esra Ateş ile yine Şifa Üniversitesi Tıp Fakültesi 3. Sınıf öğrencisi olan kızı Vildan Sena Ateş birlikte okudular.

 

“KATILAMADIĞIM İÇİN MAHZUNUM”

Prof. Dr. Ateş, mektubunda heyecanla beklediği Uluslararası Tıp Öğrenci Kongresi’ne katılamamaktan dolayı duyduğu hüznü ifade ederek, şu mesajı verdi:

“Üniversiteler sadece bilgi üreten kurumlar olarak değil; üretilen ve nakledilen bilgiler aracılığıyla, toplumun her kesimi ile bütünleşmiş ve toplum yararına da çalışan karmaşık kurumlar haline geldikleri takdirde anlam ifade ederler. Gelişmiş ülkeler liginde yer almak isteyen, bilimsel bilgi üretimi ile dünyadaki rekabet pazarında yer edinmek hedefine sahip ülkeler; nitelikli insan gücü yetiştirmeyi teşvik ederek, her türlü eğitim faaliyetini desteklemek zorundadırlar.

 

ŞİFA’NIN BÜTÜN YATIRIMI EĞİTİME

Şifa Üniversitesi; ilk öğrencilerini kabul ettiği 2011/2012yılından beri 67 milyon TL tutarındaki değeri karşılıksız olarak aktaran kurucu vakfımız TÜTAV desteği ile 22 bin metrekare kullanım alanından uygulamalı sağlık eğitimi üreten 67 bin 970 metrekare kapalı, 67 bin 661 metrekare açık alan olmak üzere toplam 135 bin 631 metrekare eğitim ve sağlık alanına kavuşmuştur. Üniversitemiz maddi manevi tüm varlığını siz değerli öğrencilerimizin kullanımına tahsis etmiş, 2014/2015 eğitim öğretim yılı sonu itibariyle 4 yıl boyunca ürettiği 41 milyon TL tutarındaki artı değeri de üniversitemizin gelişmesi istikametinde harcayarak, uygulamalı sağlık eğitimine kaynak aktarmaya devam etmiştir.

 

HUKUK DIŞINA ÇIKILMADI

Üniversitemiz tüm birimleriyle şeffaf denetime her zaman açıktır. Evrensel hukuk ilkeleri, anayasamızda tarifini bulan demokratik hukuk devleti kuralları ve yürürlükteki mevzuata aykırı hiçbir eylemi olmamıştır ve olamaz.”

Konuşmasında yaşanan terör olaylarına dikkat çeken Şifa Üniversitesi Rektör Vekili ve Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Sarsılmaz da Türkiye’nin bu zorlukların üstesinden geleceğini söyledi. Prof. Dr. Sarsılmaz, kongreyi düzenleyen ekibi, başarılarından dolayı tebrik etti.

ŞÜBAT Danışman Hocası Doç. Dr. Hüseyin Sarıbaşak ile ŞÜBAT Başkanı Stajyer Doktor Talha Özüdoğru’nun konuşmalarından sonra ise ödül törenine geçildi.

 

SÖZLÜ VE POSTER SUNUM PROJELERİNE ÖDÜL

Sözlü sunumda Turgut Özal Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden Fethi Önal birinci, Şifa Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden Merve Sabir ikinci, FjolaHyseni ise üçüncü oldu.

Poster sunumunda da Şifa Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden Eyüp Çetin birinci, Gülizar Deniz ikinci, Ahmet Kürşat Soydan ise üçüncü oldu.

Şifa Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi’nden Feride Salman, Tuğçe Şahin ile Beyzanur Er; Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden GholamhusseinAminiChermaini; NagihanBozkan ve İzmir Fen Lisesi’nden Serra Satı ile Meltem Kurt’un posterleri jüri özel ödülüne layık görüldü. İzmir Fen Lisesi öğrencileri Serra Satı ile Meltem Kurt, ŞÜBAT’ınlise öğrencilerine yönelik düzenlediği Bilim Festivali’nde birinci oldukları için kongreye özel davet edilmişlerdi.

Kongre, son gün yapılan Alaçatı gezisi ile tamamlandı.