NİHAT ZEYBEKCİ KINIKLILARLA BULUŞTU!

Cumhur İttifakı İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nihat Zeybekci geçtiğimiz cuma günü Kınık'ı ziyaret etti. Cuma Namazını Kınık Çarşı Cami'nde kılan Zeybekci daha sonra Kınık Pazarını dolaştı, esnafa hayırlı işler dile...

Özgürses Gazetesi
05:02 -
Abone ol
NİHAT ZEYBEKCİ KINIKLILARLA BULUŞTU!

Cumhur İttifakı İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nihat Zeybekci geçtiğimiz cuma günü Kınık’ı ziyaret etti. Cuma Namazını Kınık Çarşı Cami’nde kılan Zeybekci daha sonra Kınık Pazarını dolaştı, esnafa hayırlı işler diledi. Milliyetçi Hareket Partisi Kınık İlçe Başkanlığını ziyaret eden Nihat Zeybekci partililerle sohbet etti. Daha sonra Kınık Öğretmen evinde düzenlenen Mahalle Muhtarları, Sivil Toplum Kuruluşları, partililer ve  vatandaşlar ile bir araya geldi.
SU FİYATINDA %50 İNDİRİM YAPACAĞIZ 
Nihat Zeybekçi burada yaptığı konuşmada “İzmir’in 20 yıldır çözülemeyen kronik sorunlarını çözmeye geliyorum. 1 Nisan tarihinden itibaren İzmir’de cumartesi pazar demeden 24 saat çalışarak 1 yıl içerisinde 30 Adet Köprülü Kavşak, battı çıktı ve raylı sistemlere ilaveler yaparak ulaşımda ciddi bir rahatlamayı sağlamış olacağız. Su fiyatlarında göreve gelir gelmez ilk iş olarak 0 ile 20 ton arasında su kullanan abonelerin su fiyatlarında %50 indirim yaparak ayrıca su faturalarından alınan katı atık bedellerini kaldıracağız” dedi.
ÇÖPLERİ VAHŞİ DEPOLAYAN KENT KALMADI 
İzmir’in hala çöplerini vahşi depolama ile doğaya bırakıldığını belirten Zeybekci  “4,5.milyonluk İzmir bugün tıbbı atıkları Manisa’ya gönderiyorsa evsel atıkları da Yamanlarda vahşi depolama ile depoluyorsa bunda sıkıntı var demektir. Bugün pek çok kent Aydın,Denizli,Manisa bu sorunu çözmesine rağmen 4,5 milyonluk İzmir bunu çözememişse bunda yerel yönetimin beceriksizliktir’ dedi
 İTHAL ADAY SÖYLEMİNE TEPKİ GÖSTERDİ
Nihat Zeybekci CHP Genel Başkanı Kemal Kılaçderoğlu’nun kendisi için İthal Başkan adayı demesine tepki gösterdi ‘Kemal Kılıçdaroğlu Tuncelili olmasına rağmen İstanbul’dan Belediye Başkan adayı olduğunda ve Kağıthane ilçesini Kağıttepe olarak lanse ettiğinde kimse kendisine ithal Başkan adayı demedi.  Hatta kendisi Tuncelili olmasına rağmen İzmir Milletvekili olmasına da kimse bir şey demedi. Böyle bir şey siyasi nezaketsizliktir. Benim İzmir’de şirketim var. 10 yıldır çalışanlarım ile beraber İzmir ekonomisine katma değer sağlıyoruz.
İZMİR HALICILIĞIN MERKEZİ OLACAK 
Kınık Belediyesi ve Kınık Halk Eğitim Merkezinin ortaklaşa açtığı Poyracık kilim kursunu ziyaret eden Zeybekci elle dokulan kilimleri inceleyip kursiyerlerden bilgi aldı. 1 Nisan’dan sonra İzmir’de “halı dokuma atölyeleri”ni hızlı bir şekilde faaliyete geçeceklerini söyledi. Türk halılarının dünyada rağbet gördüğünü, fakat halıların daha ucuz maliyet gözetilerek Afganistan, Pakistan, Çin gibi ülkelerde üretilmeye başlandığını vurgulayan Zeybekci, bu değeri Türkiye’ye getirmek ve kadınlara istihdam alanı açmak hedefiyle proje hazırladıklarını aktararak şunları söyledi:
“Türk halılarının hayat bulduğu yer İzmir olacak. Halı atölyelerimizi kuracağız, elektrik, doğalgaz gibi masrafları ile sigorta, stopaj gibi giderleri ilgili bakanlıklarla iş birliği yaparak karşılayacağız. Halı dokuyanlar, üretim ipini, modelini atölyelerimizdeki kadınlarımıza teslim edecek. İlmek başına ücretini ödeyip dokutacak. 3-5 yıl içerisinde İzmir, Türk halıcılığının merkezi haline gelecek. Bu projemizle 20 bin kadınımıza istihdam oluşturacağız, aile bütçelerine katkı sağlayacağız” dedi.
 AVCILAR VE ATICILAR DERNEĞİNİ ZİYARET ETTİ 
Nihat Zeybekçi Poyracık Avcılar ve Atıcılar Derneğini ziyaret etti.Dernek Başkanı Erol Gökçen ve Yönetim Kurulu Üyeleri ile sohbet eden Zeybekci kendisinin de av sporuyla ilgili olduğunu ifade etti. Nihat Zeybekci Poyracık Mahallesinde bulunan kahvehane ve iş yerlerini ziyaret edip. Esnaflara hayırlı işler dileyip, vatandaşlarla selamlaştıktan sonra Kınık’tan ayrıldı.