UĞUR MUMCU BERGAMA’DA ANILDI

1993 yılında öldürülen gazeteci, yazar Uğur Mumcu düzenlenen etkinliklerle Bergama’ da anıldı. Uğur Mumcu’nun ölümünün 22.yılında Bergama Belediyesi ve Atatürkçü Düşünce Derneği Bergama Şubesi tarafından hazırlanan program...

Özgürses Gazetesi
01:18 -
Abone ol
UĞUR MUMCU BERGAMA’DA ANILDI

1993 yılında öldürülen gazeteci, yazar Uğur Mumcu düzenlenen etkinliklerle Bergama’ da anıldı.

Uğur Mumcu’nun ölümünün 22.yılında Bergama Belediyesi ve Atatürkçü Düşünce Derneği Bergama Şubesi tarafından hazırlanan programda ilk olarak Kaymakamlık Tören Alanında Atatürk ve Demokrasi şehitleri için saygı duruşunda bulunuldu ve ardından İstiklal Marşı okundu.Atatürkçü Düşünce Derneği Bergama Şubesi tarafından alana bırakılan çelengin ardından Atatürkçü Düşünce Derneği Bergama Şubesi Başkanı A.Gülten Uze kürsüye geldi. ‘’ 22 yıl önce Atatürk ilkelerine bağlı bir Türkiye’nin savunucusunu kaybettik. Uğur Mumcu’nun düşünceleri bugün hala savunuluyor, karanlığa karşı aydınlık Türkiye’den yana olanlar tarafından destekleniyorsa, ölmemiş demektir’ ’dedi.

Uğur Mumcu’yu anma etkinlikleri Ege Üniversitesi Bergama Meslek Yüksek Okulu’nda düzenlenen Türk Halk Müziği Sanatçısı Turabi Değerli ve arkadaşlarının konseri ile devam etti. Programda ayrıca BERKSAV Oyuncusu Fatma Dereli şiir okudu.

Konser salonun girişindeAtatürkçü Düşünce Derneği tarafından Necip Hablemitoğlu, Muammer Aksoy, Bahriye Üçok Cavit Orhan Tütengil ve Ahmet Taner Kışlalı’nın da fotoğraflarının yer aldığı resim sergisi açıldı.

Konser sonunda sahneye gelen Atatürkçü Düşünce Derneği Bergama Şubesi Başkanı A.Gülten Uze sanatçı Turabi Değerli ve arkadaşlarına teşekkür ederek çiçek verdi.