Cumhuriyet Aydınları Menemen’de Anıldı

24 Ocak 1993 tarihinde Ankara'da bombalı bir suikasta kurban giden Gazeteci-Yazar Uğur Mumcu’nun ölümünün 22. Yıldönümünde, Cumhuriyet Aydınlarımız Menemen’de anıldı. Menemen Belediye Kültür Merkezi’nde düzenlenen ‘Uğur Mum...

Özgürses Gazetesi
01:38 -
Abone ol
Cumhuriyet Aydınları Menemen’de Anıldı

24 Ocak 1993 tarihinde Ankara’da bombalı bir suikasta kurban giden Gazeteci-Yazar Uğur Mumcu’nun ölümünün 22. Yıldönümünde, Cumhuriyet Aydınlarımız Menemen’de anıldı.

Menemen Belediye Kültür Merkezi’nde düzenlenen ‘Uğur Mumcu ve Cumhuriyet Aydınlarını Anma Etkinliği’ne ev sahipliği yapan Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin; Uğur Mumcu ve diğer Cumhuriyet Aydınlarını katleden gerici ve yobaz zihniyetin Osmanlı’ndan bugüne hain saldırılarını sürdürdüğüne dikkat çekerek; 16 yıldır dilimin döndüğü, yüreğimin yettiği kadarıyla bu olayları dile getirmeye çalışıyorum” dedi.

 

“Din, siyaset, ticaret hepsi birbirine karışmış…”

1925’teki Şeyh Sait İsyanı, 23 Aralık 1930’da Devrim Şehidimiz Mustafa Fehmi Kubilay’ın başının kör testere ile kesilmesi, Sivas’ta 35 canın diri diri yakılması ve Gezi Olayları’nda günahsız çocuklarımızın öldürülmesi gibi olaylarla karşımıza çıkan gerici ve yobaz zihniyetin, Osmanlı’dan önce de var olduğunu ifade eden Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin; “Bu gerici ve yobaz zihniyet dün Osmanlı’da nasıl varsa bugün de var, yarın da var olmak için her şeylerini ortaya koymaya devam ediyorlar. Uğur Mumcu bu olayların nedenlerini anlatmaya çalışırken ne güzel söylemiş. ‘Siyaset, tarikat, ticaret’ demiş. Aslında bütün bu zihniyetlerin öne çıkmasında bu üçgeni kıstas alıyor yobaz zihniyet. Dini siyasallaştırıp, istediğin gibi dini sömürebilmek için bir taraftan tarikatlaşacaksın. Ondan sonra da ticaretini yapacaksın. Din, siyaset, ticaret hepsi birbirine karışmış vaziyette. Minareyi kılıf yaparak istedikleri gibi malı götürüyorlar. Kılıfa bile gerek kalmadan istedikleri gibi götürmeye başlamışlar” dedi.

 

Başkan ŞAHİN; “Onların Panzehiri Bizleriz”

Ülkemizi karanlığa götürmek isteyen bu zihniyetin herkesi sindirerek, korkutarak, ürküterek hedeflerine ulaşmaya çalıştığına dikkat çeken Başkan Tahir Şahin; son zamanlarda kamuoyunda bahsi geçen 4 eski bakanın Yüce Divan’a gönderilip gönderilmeyeceğine ilişkin oylamada bazı milletvekillerinin vicdanlarının sesini dinleyerek hareket ettiğini ancak bunun da eski Bakanların yüce divana gönderilmesine yetmediğini ifade ederek,  “Kendilerine yandaş medya oluşturmak, insanlarımızı korkutmak bunlarda var. Bütün bunlar gerçekleşirken aslında bizlere çok büyük görevler düşüyor. Onların panzerihi yine kamu vicdanına sahip olan insanlar, yani bizleriz. Sen-ben kavgasına düştüğümüz takdirde bunlar istediği gibi at koşturmaya, malı götürmeye devam edecekler. Malı götürdükçe, böyle faili meçhul cinayetler daha da artarak gidecek. Dün Uğur Mumcu, bugün bir başkası, yarın bir başkası olacak. Hepimize Haziran ayında yapılacak genel seçimlerde büyük görevler düşüyor. Hepimizin gerçekten çok çalışması lazım. Şayet genel seçimlerde olası bir anayasayı değiştirecek çoğunluğu sağladıkları takdirde, ABD’den ihraç edilmek istenen Başkanlık sitemini ortaya koymaya çalışacaklar. İşte ondan sonra bu güzel ülkemin İran’dan, Suudi Arabistan’dan hiçbir farkı kalmayacak” diye konuştu.

 

“Mücadelemiz Devam Edecektir”

Başta Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ve Silah Arkadaşları olmak tüm Devrim Şehitlerimizin önünde bir kez daha saygıyla ve minnetle eğildiğini söyleyen Başkan Tahir Şahin konuşmasına şu sözlerle devam etti; “Bu ülkenin bölünmez bütünlüğü her zaman korunacaktır. Bu ülke her zaman tek vatan olarak kalacaktır. Bu ülkenin bayrağı her zaman tek bayrak olarak kalacaktır. Bu ülkenin milleti her zaman tek millet olarak kalacaktır ve o milletin adı da Türk Milleti’nden başka bir şey değildir. Atatürkçü düşünceyi daha iyi yaşatabilmek için mücadelemiz devam edecektir. Bizim mücadelemiz, bir daha gezi olaylarının yaşanmaması için, Berkin Elvan gibi çocuklarımızın katledilmemesi için ömrümüzün sonuna kadar devam edecektir.”

 

Cumhuriyet Aydınları Şiirlerle, Türkülerle Anıldı

Uğur Mumcu ve tüm Cumhuriyet Aydınları anısına hazırlanan sinevizyon gösteriminin ardından sahne alan Menemen Belediye Tiyatrosu (MEBET), sunduğu şiir dramatize ile büyük beğeni topladı. Etkinlikte rol alan ve Uğur Mumcu’ya benzerliği ile dikkat çeken  Emekli Ziraat Mühendisi Emin Cüneyt Sadıç ise büyük alkış aldı. “Metin Güler ile Kırmızı Siyah Saatler” adlı müzik programında seslendirilen şiirler ve türkülere ise vatandaşlar büyük bir coşkuyla eşlik etti.

CHP Menemen İlçe Başkanı Hürol Taklak, Belediye Meclis Üyeleri, Sivil Toplum Örgütleri Başkan ve yöneticileri, Muhtarlar, Gaziler ve çok sayıda vatandaşın katıldığı anma programı öncesinde Uğur Mumcu köşesini ziyaret eden vatandaşlar, oluşrturulan Anı Defterine duygularını aktararak Cumhuriyet Aydınları’na “İzinizdeyiz” mesajlarını aktardılar.