ALİAĞALI ÇİFTÇİLERE KASA DESTEĞİ

İzmir Büyükşehir Belediyesi, kırsaldaki üreticilerin desteklenmesi amacıyla ‘Fidanlar Bizden, Meyveler Sizden’ sloganıyla başlattığı ‘Kırsal Kesimde Gelir Getirici Faaliyetlerin Desteklenmesi Kapsamında Ağaçlandırma Projesi’ doğr...

Özgürses Gazetesi
12:00 -
Abone ol
ALİAĞALI ÇİFTÇİLERE KASA DESTEĞİ

İzmir Büyükşehir Belediyesi, kırsaldaki üreticilerin desteklenmesi amacıyla ‘Fidanlar Bizden, Meyveler Sizden’ sloganıyla başlattığı ‘Kırsal Kesimde Gelir Getirici Faaliyetlerin Desteklenmesi Kapsamında Ağaçlandırma Projesi’ doğrultusunda ilçelere zeytin taşıma kasası dağıtımlarına başladı.

Proje kapsamında bugüne kadar Aliağalı üreticilere 6 bin adet zeytin fidanı ve bin adet badem fidanı dağıtan İzmir Büyükşehir Belediyesi Kırsal Kalkınma Dairesi Başkanlığı, Aliağalı çiftçilere muhtarlıklar aracılığı ile 2 bin 250 adet zeytin taşıma kasası dağıttı. Aliağa Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nde gerçekleştirilen kasa dağıtım programına İzmir Büyükşehir Belediyesi Kırsal Kalkınma Daire Başkanı Ertuğrul Tugay, Sorumlu Müdürü Ahmet Tomar, Aliağa Belediyesi Emlak ve İstimlak Müdürü Adil Çağlar, Aliağa Ziraat Odası Başkanı Feridun Durmaz ile Yönetim Kurulu Üyeleri ve kırsal bölgelerdeki mahalle muhtarları katıldı. Gerçekleştirilen program ile küçük çaplı 319 üreticiye kasa desteği sağlandı.

DURMAZ: VATANDAŞLARIMIZIN KÖYDE KALMASINI İSTİYORUZ

Kasa dağıtım programının köylerde yaşayan çiftçilerin desteklenmesi amacı ile gerçekleştirildiğini belirten Aliağa Ziraat Odası Başkanı Feridun Durmaz, “Üreticilerimize ihtiyaç duydukları zeytin taşıma kasalarını dağıttık. Buradaki amaç, kırsal kalkınmanın desteklenerek köyde yaşayan insanların köyde kalmasını sağlamaktır. Bunu ‘Kırsal Kesimde Gelir Getirici Faaliyetlerin Desteklenmesi Kapsamında Ağaçlandırma Projesi’nin yalnızca bir aşaması olarak görebiliriz. İzmir’de 2 yıldan bu yana 2 milyon 200 bin fidan dağıtımı yapıldı. Bu proje devam ediyor. Bunun haricinde köyde yaşayan vatandaşlarımıza tarımsal ekipman tahsisi yapılması düşünülüyor. Bu ve bunun gibi projelerin devam etmesini temenni ediyoruz. Çünkü bizler köyde yaşayan vatandaşlarımızın köyde kalmasını, köydeki bilinçli üretim faaliyetlerinin devam etmesini istiyoruz. Ziraat Odası olarak bu konuda seminerler, kurslar ve bilgilendirme toplantıları düzenliyoruz. Bu toplantılara üreticilerin ilgisi de bir hayli fazla oluyor” diye konuştu.