ALİAĞALILARIN UĞRAK MEKÂNI ‘GÖZLEMECİ AYŞE’

İzmir-Çanakkale yolu üzerinde, Aliağa’ya 13 km uzaklıkta bulunan Hacıömerli Mahallesi’nin hem bir turizm noktasına dönüştürülmesi hem de kadın girişimcilere destek olmak amacıyla Aliağa Belediyesi tarafından hayata geçirilen ‘Köy...

Özgürses Gazetesi
12:00 -
Abone ol
ALİAĞALILARIN UĞRAK MEKÂNI ‘GÖZLEMECİ AYŞE’

İzmir-Çanakkale yolu üzerinde, Aliağa’ya 13 km uzaklıkta bulunan Hacıömerli Mahallesi’nin hem bir turizm noktasına dönüştürülmesi hem de kadın girişimcilere destek olmak amacıyla Aliağa Belediyesi tarafından hayata geçirilen ‘Köylü Pazarı’ bulunduğu konum itibariyle misafirlerine Antik Gryneion Kenti manzaralı, gerçek bir seyir sunuyor. Doğal köy ürünlerinin yanı sıra köy kahvaltısı, gözleme ve yöresel ev yemeklerinin de satışa sunulduğu bir yer haline gelen Hacıömerli Köylü Pazarı’nda ayrıca kadınların el emeği ürünlerinin satışı yapılıyor.

Köylü Pazarı’nın açılmasından sonra Hacıömerli Mahalle sakinlerinden kadın girişimci Ayşe Dündar ve üç arkadaşı ‘Gözlemeci Ayşe’ adıyla yaklaşık altı ay önce faaliyete geçirdikleri ve mükemmel lezzetleri barındıran mutfaklarıyla hizmete veriyor. Yola çıktıkları ilk günden bu güne kendi işlerini yapmanın mutluluğu içerisinde olduklarını ve kadınlara fırsat verildiğinde her işin üstesinden gelebileceğini söyleyen işletme ortaklarından Ayşe Dündar duygularını şöyle ifade ediyor: “Aliağa Belediyesi hem turizm hem de kadın girişimcilere destek olmak amacıyla mahallemize böylesi güzel bir ‘Köylü Pazarı’ kazandırdı. Bizler de bu projenin içinde yer almak ve katkı koymak istedik. Üç arkadaşımla birlikte yöremize ait lezzetleri tanıtmak amacıyla böyle bir hizmet vermek istedik. Buradan 4 kişi evimize ekmek götürüyoruz. Mekânımızı açalı altı ay gibi çok kısa bir süre olmasına rağmen sağ olsun başta mahalle sakinlerimiz olmak üzere civar ilçelerden de oldukça ilgi görüyoruz.  Burada neler yapıyoruz diye soracak olursanız? Birçok gözleme çeşidimiz, odun ateşinde pişirilmiş köy tavuğu ve bulgur pilavımız, el açması mantımız ve yine Hacıömerli’ye ait doğal yöresel ürünlerin satışını (tarhana, zeytin vs.) haftanın 7 günü sabah 8.00’den akşam 19:00’a kadar yapmaktayız. Kendinizi samimi bir ortamda aile huzuru içerisinde gerek hafta içi gerekse hafta sonunuzu deniz manzarası ile birlikte Antik Gryneion Kenti’nin o eşsiz manzarasında muhteşem lezzetlerimizi tatmaya davet ediyoruz. Özelikle odun ateşinde pişirdiğimiz leziz köy tavuğunun isli tadını yöresel bulgur pilavımızla birlikte yanında yayık ayranımızla mutlaka tatmalısınız. Tüm vatandaşlarımızı Hacıömerli Köy Pazarı’nda Gözlemeci Ayşe’ye bekliyoruz.”