Tasarım Koridorları”ndan 5 ödül çıktı

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından ilk kez düzenlenen ve Türkiye genelinde 77 projenin başvurduğu “Tasarım Koridorları” ulusal fikir yarışmasında ödül kazanan projeler belli oldu.   İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin ta...

Özgürses Gazetesi
02:26 -
Abone ol
Tasarım Koridorları”ndan 5 ödül çıktı

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından ilk kez düzenlenen ve Türkiye genelinde 77 projenin başvurduğu “Tasarım Koridorları” ulusal fikir yarışmasında ödül kazanan projeler belli oldu.

 

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin tasarım ve tasarımcıların desteklenmesi amacıyla bu yıl ilk kez düzenlediği “Tasarım Koridorları Ulusal Fikir Yarışması” sonuçlandı. İzmir Akdeniz Akademisi’nin düzenlediği ve Türkiye’nin birçok kentinden 77 başvurunun olduğu yarışmada 5 proje, eşdeğer ödül almaya hak kazandı.

Yarışma kapsamında kent içinde tasarımlarını yapacakları yeri kendileri seçen yarışmacılar, kentin çeşitli kamusal alanlarında performans ve diğer sanatsal etkinlikleri içinde barındıran, taşınabilir, çok amaçlı mekan tanımlayan tasarımlar oluşturdu. İzmir’i Akdeniz’de saygın bir tasarım merkezi haline getirmek için atılan adımlardan biri olan yarışmada, ödül almaya hak kazanan 5 eşdeğer projeye 20’şer bin TL verilecek. Ödül töreni ve sergi açılışı 27 Eylül 2014 Cumartesi günü Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilecek.

Eşdeğer ödüle layık görülen 5 proje;  Prof. Dr. Fatma Cana Bilsel, Mimar Turgut Çıkış, Mimar Mehmet Kütükçüoğlu, Mimar Murat Tabanlıoğlu, Mimar Dr. Erdal Uzunoğlu, Endüstriyel Tasarımcı Hakan Gencol, Endüstriyel Tasarımcı Yrd. Doç. Dr. Can Özcan’dan oluşan asli jüri üyeleri tarafından belirlendi.

 

Yarışmada eşdeğer ödül kazanan proje ekipleri şöyle:

 

  • Burak Aktan (Mimar-İTÜ) – Ekip Başı

Erkmen Korkmaz (Mimar-ODTÜ)

 

  • Alper Derinboğaz (Y. Mimar-İTÜ-UCLA) – Ekip Başı

Melike Altınışık (Y. Mimar-İTÜ-AA)

Selçuk Kişmir (Y. Mimar-YTÜ) – Yardımcı

Demet Çekiç (Mimar-ODTÜ) – Yardımcı

Anıl Salar (Mimar-İTÜ) –  Yardımcı

Devrim Alan (Mimar-İTÜ) – Yardımcı

Cansu Sert (Mimar-MSÜ) – Yardımcı

 

  • Ferhat Hacıalibeyoğlu (Mimar/Dr.-DEÜ) –  Ekip Başı                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                               Kortay Ceylan (Öğrenci/Mimarlık-DEÜ) – Yardımcı

Ceren Doğan (Öğrenci/Mimarlık-İYTE) – Yardımcı

Gizem Yazıcı (Öğrenci/Mimarlık-İYTE) – Yardımcı

Deniz Dokgöz (Mimar/Dr.-DEÜ) –  Danışman

Orhan Ersan (Y. Mimar-SDÜ) – Danışman

Deniz Külekçi (Mimar-DEÜ) –  Danışman

Turgut Şakiroğlu (Mimar-DEÜ) – Danışman

Gülcan Afacan (Mimar-DEÜ) – Danışman

 

  •  Metin Kılıç (Mimar-DEÜ) – Ekip Başı

Fatma Nur Kaplan (Mimar-İYTE) – Yardımcı

Ali Can Helvacıoğlu (Mimar-İEÜ) – Yardımcı

Fulya Selçuk (Mimar-İTÜ) – Yardımcı

Günnur Yapıcı (Öğrenci/Mimarlık-İYTE) – Yardımcı

Dürrin Süer Kılıç (Y. Mimar/Dr.-DEÜ) – Danışman

  • Ali Sinan (Mimar-ODTÜ) – Ekip Başı

Hasan Okan Çetin (Mimar-ODTÜ)

Nuran Özkam (Mimar-ODTÜ) – Yardımcı

Cem Dursun (Mimar-ODTÜ) – Yardımcı

Olsi Kafeja (Mimar-ODTÜ) – Yardımcı