Necmettin Giritlioğlu ölümünün 53.yılında anıldı

Aliağa rafinerisi grevi esnasında öldürülen Yapı İşçileri Sendikası Genel Başkanı Necmettin Giritlioğlu, Aliağa’da anıldı. 1970 yılında Aliağa rafinerisi grevi esnasında öldürülen Yapı İşçileri Sendikası Genel Başkanı Ne...

Özgürses Gazetesi
10:11 -
Abone ol
Necmettin Giritlioğlu ölümünün 53.yılında anıldı

Aliağa rafinerisi grevi esnasında öldürülen Yapı İşçileri Sendikası Genel Başkanı Necmettin Giritlioğlu, Aliağa’da anıldı.

1970 yılında Aliağa rafinerisi grevi esnasında öldürülen Yapı İşçileri Sendikası Genel Başkanı Necmettin Giritlioğlu, ölümünün 53. yıl dönümünde Aliağa’da isminin verildiği caddede anıldı. DİSK Emekli-Sen Aliağa Şubesi tarafından gerçekleştirilen anma törenine Aliağa Emek ve Demokrasi Platformu bileşenleri de katıldı. Necmettin Giritlioğlu’nun 1970 yılında ekmek mücadelesi veren işçileri örgütlemek için yolunun Aliağa’ya düştüğünü ifade eden DİSK Emekli-Sen Aliağa Şube Başkanı Osman Durmaz, anma töreninde yaptığı konuşmada Giritlioğlu’nun hep sendikal hareketin içinde olduğunu söyledi.

“Sendikal hareketin en geç genel başkanlarından birisiydi”

Necmettin Giritlioğlu’nun Türkiye’nin dört bir yanında yıllarca işçi mücadelesinde yer aldığını vurgulayan Durmaz, “Necmettin Giritlioğlu Yapı İşçileri Sendikası Genel Başkanı olarak 1970 yılının yaz aylarında Türkiye Petrollerine ait Aliağa Rafinerisi inşaatında çalışan işçileri örgütlemek için Aliağa’ya gelir. İşverenin yönlendirdiği bir grev kırıcısının tabancasından çıkan kurşunlarla yaşama veda etmiştir. Necmettin Giritlioğlu sendikal hareketin en geç genel başkanlarından birisiydi. Öldürüldüğünde henüz 26 yaşındaydı. Sendikal tecrübesi sadece 3 yıl idi. Çok fazla şey sığdırmıştı bu 3 yıla. Bu gün adının verildiği caddede, ölümünün 53.yılında andığımız, işçi sınıfının yiğit neferi! Ruhun şad, yıldızlar yoldaşın olsun. Seni ve senin gibi devrim şehitlerini saygıyla anıyoruz” ifadelerini kullandı.