KINIK’TA ÜNİVERSİTE SEVİNCİ

 İzmir'in Kınık ilçesinin uzun yıllardır özlemi olan fakat bir türlü gerçekleşmeyen üniversite hayali gerçeğe dönüyor. Son Başbakan Binali Yıldırım'ın Kınık ziyareti sırasında söz verdiği Kınık Üniversitesi hayata geçiyor. ...

Özgürses Gazetesi
10:59 -
Abone ol
KINIK’TA ÜNİVERSİTE SEVİNCİ

 İzmir’in Kınık ilçesinin uzun yıllardır özlemi olan fakat bir türlü gerçekleşmeyen üniversite hayali gerçeğe dönüyor. Son Başbakan Binali Yıldırım’ın Kınık ziyareti sırasında söz verdiği Kınık Üniversitesi hayata geçiyor. 15 Mart 2019 günü Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ’ın Kınık Belediye Başkanı Sadık Doğruer ile beraber  Bakırçay Üniversitesi rektörü Prof Mustafa Berktaş’ı ziyareti ile başlayan Kınık’a Üniversite kurma çalışmalarında sona gelindi. Kınık Devlet Hastanesinin açılışı için 22.07.2019 Pazartesi günü Kınık’a gelen Binali Yıldırım konuşmasında Kınık’lılara müjdeyi verdi.Binali Yıldırım konuşmasında ‘Belediye Başkanımız sizlere Doğalgaz sözü verdi geldi mi? geldi. TOKİ sözü verdik yapıldı mı? yapıldı. Hastane sözü verdi açılıyor mu? açılıyor. Şimdi ne kaldı? Sağlık Meslek Yüksekokulu! Önümüzdeki yıl Bakırçay Üniversitesine bağlı Sağlık Meslek Yüksekokulu Kınık’a açılacak. Artık Kınık ve İzmir’in sağlık personeli Kınık’ta yetişecek’dedi.
Kınık Belediye Başkanı Dr. Sadık Doğruer yaptığı açıklamada ‘1 yıldır devam eden ilçemize Üniversite kurma çalışmalarımızın sonuna gelmenin mutluluğunu yaşıyoruz. İlçemize Bacasız fabrika olan Sağlık Meslek Yüksekokulu 2020-  2021 eğitim yılında hizmete açılacak. Emeği geçen başta son Başbakanımız Binali Yıldırım, Ak Parti Genel Başkan Yardımcımız Hamza Dağ,Bölge Milletvekillerimiz ve Bakırçay Üniversitesi Rektörü Prof Mustafa Berktaş olmak üzere herkeze teşekkür ediyorum’dedi.