KINIK DEVLET HASTANESİNİN AÇILIŞI YAPILDI

Kınık'ta yapılan ve bir süre önce hizmete giren  Devlet Hastanesinin açılış töreni, 28. Dönem TBMM Meclis Başkanı ve AK Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım'ın da katılımıyla gerçekleşti. Yapımına 2 yıl önce başlanan içi...

Özgürses Gazetesi
10:15 -
Abone ol
KINIK DEVLET HASTANESİNİN AÇILIŞI YAPILDI

Kınık’ta yapılan ve bir süre önce hizmete giren  Devlet Hastanesinin açılış töreni, 28. Dönem TBMM Meclis Başkanı ve AK Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım’ın da katılımıyla gerçekleşti.
Yapımına 2 yıl önce başlanan içinde acil servis, ameliyathane, yoğun bakım servisi, anestezi servisi, çocuk servisi, kadın doğum servisi, dahiliye servisi, genel cerrahi servisi, fizik tedavi servisi, üroloji servisi ve diş polikliniği servisi bulunan ve geçtiğimiz günlerde hizmete giren Kınık Devlet Hastanesi’nin açılış töreni  yapıldı. Açılış törenine 28. Dönem TBMM Meclis Başkanı ve AK Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım, İzmir Valisi Erol Ayyıldız, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, yerel seçimde AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı olan Nihat Zeybekci, AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, MHP İzmir İl Başkanı Veysel Şahin, Kınık Belediye Başkanı Sadık Doğruer ve ilçe belediye başkanları ile milletvekilleri katıldı.
‘Sağlıklı yaşam hakkını sizlere ulaştırmanın onur ve gururunu yaşıyoruz’
Açılış konuşması için kürsüye gelen Kınık Belediye Başkanı Sadık Doğruer, “Bugün bizim iki tane mutluluk sevincimiz var. Yıllardır özlemle beklediğimiz anayasal hakkımız olan sağlıklı yaşam hakkını siz değerli hemşerilerimize devletimizle buluşturmanın sevinci içindeyiz. İkinci büyük sevinçte bu ve tüm icraatlarımızda, projelerimizde tamamında bizi desteğini esirgemeyen projelerimizin mimarı Sayın Binali Yıldırım’ı ağırlamanın mutluluğu ve şerefi içindeyiz. Sevgili hemşerilerim, bizim sizlere daha öncesinde söylediğimiz gibi siyaset dışı mesleğimizden gelen bir borcumuz vardı. Devlet Hastanesi ile sizleri tanıştırmak, kavuşturmak ve komşu ilçe devlet hastanelerine uzak kilometrelerde sizleri yormamak adına Sayın Binali Yıldırım ve Bakanlarımız, İl Sağlık Müdürlerimiz, sayın Milletvekillerimizin de yoğun desteği ile artık ilçe Devlet Hastanemizde Acil servisi, yoğun bakımı, ameliyathanesi, doğumhanesiyle, dahiliye, çocuk, kadın doğum ve tüm genel cerrahi fizik tedavi, ortopedi gibi tüm branşlarda hizmet vermenin, sağlıklı yaşam hakkını sizlere ulaştırmanın onur ve gururunu yaşıyoruz. Bundan sonrada söz verdiğimiz gibi Doğalgazı’mızla, TOKİ’mizle, Kültür Merkezi’mizle,Gençlik Merkezi’mizle, Öğretmenevi’mizle ve Devlet Hastenemiz ile sizlerle nice projelere buluşmak üzere, hepinize sağlıklı günler diliyorum.” dedi.
BİNALİ YILDIRIM İZBAN ÜNİVERSİTE SÖZÜ VERDİ 
Açılışı yapılacak olan hastanenin bahçesinde kendisini karşılamaya gelenlere seslenen Binali Yıldırım, kürsüye, 2014 yılında İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı olduğu sırada kullandığı seçim şarkısıyla çıktı. Şarkının kendisini 2014 yılına götürdüğünü söyleyen Binali Yıldırım, şöyle dedi:
“Sizler bizim baş tacımızsınız. Biraz fazla ara vermişiz. Özledik sizi. Bugün özlem gideriyoruz. Başkanımız ‘doğalgaz, TOKİ, hastane’ dedi, yapıldı. Önümüzdeki sene Bakırçay Üniversitesi’ne bağlı olarak sağlık meslek yüksekokulu açılacak. Bergama da AK Parti belediyeciliği ile tanıştı. Gönül belediyeciliği Bergama’da da hayata geçti. Demek ki Kınık ve Bergama, ağabey-kardeş olarak elele vererek, çok güzel hizmetleri Bakırçay Havzası’na getirecekler. Buraya İZBAN sözümüz var. İhalesi yapıldı ama İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı’nın haberi yok. Öğrenir, daha yeni. Bergama’ya İZBAN geldikten sonra Bergama’dan ta Selçuk’a kadar 188 kilometre dünyanın en uzun raylı sistemini İzmir’e kazandırmış oluyoruz. İzmir’in yollarını böldük, hayatları birleştirdik. Yolları böldük, gönülleri birleştirdik. Şunu herkes bilsin ki yolları böleriz ama Türkiye’yi böldürtmeyiz. Alçaklara, PKK’lıya, FETÖ’ye, terör örgütlerine bu topraklarda göz açtırmayız. Buna en önce Kınık, Bergama, İzmir karşı çıkar.”
‘Lafla Peynir Gemisi Yürümüyor’
Kınık halkına verdikleri hastane sözünü tuttuklarını ifade eden Binali Yıldırım, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Hastane sözünü 2006 yılında verdik. Rabbim hastalık vermesin ama lazım olduğunda elimizin altında tesisimizin olması çok güzel bir şey. ‘Sağlık olsun’ demekle sağlık olmuyor. 17 yıldır Türkiye sevdalısı liderimiz, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın önderliğinde ülkemizi bir baştan bir başa kalkındırdık. Kim hayal edebilirdi? 600 yıllık hayal, Sabuncubeli Tüneli yapıldı. İzmir- Manisa arası 15 dakikaya indi. İstanbul- İzmir arası 2 saat 50 dakikaya düşecek. Hayaldi, gerçek oldu. Nereden nereye. Bununla kalmıyor, şimdi İzmir’den Bergama’ya kadar, Çandarlı Limanı’na kadar 76 kilometre otoyol yapıyoruz. Bu yol bittiğinde İzmir’den buraya gelmek yarım saat bile sürmeyecek. İşte hizmet, insan sevgisi bu. Lafla peynir gemisi yürümüyor.”
‘Bu Halk Bunlara İktidar Vermedikleri için Konuşmakta Usta Oldular’
Konuşmasında CHP’yi çok konuşmakla eleştiren Yıldırım, dış politikaya da değinerek, şunları söyledi:
“Solcuların, CHP zihniyetinin bu ülkede hiçbir hizmeti yoktur. Onların tek işi konuşmak. Konuşmayı çok güzel yaparlar. Çünkü bu halk bunlara iktidar vermedikleri için konuşmakta usta oldular. 50 yıldır konuşuyorlar ama sağ iktidarlar hep hizmet yapmıştır, proje yapmıştır, ülkeyi kalkındırmanın dertlisi olmuşlardır. Son 17 yıldır Türkiye’nin nereden nereye geldiğini, İzmir’in nereden nereye geldiğini en iyi sizler biliyorsunuz. Hiç merak etmeyin. Durmak yok, yola devam. Daha güzel olacak. Daha güzel hizmetleri hep beraber ülkemize, İzmirimize kazandıracağız. Türkiye, bölgede önemli bir yere sahip. Bölgemizin etrafında maalesef bir takım planlar yapılıyor. Bize ‘S-400’ü niye aldınız’ diyorlar. Biz vatandaşlarımızın, ülkemizin savunmasını, güvenliğini sağlamayacak mıyız? Bunu yaparken birilerinden izin mi alacağız? Bu millete böyle şey yakışır mı?”
Foça Devlet Hastanesi’nin de Açılışı Yapıldı
Açılış töreninde konuşan Nihat Zeybekci de “Bu devlet hastanemizde emeği geçen her kim  varsa hepsinden Allah razı olsun. Allah muhtaç etmesin, eksik de etmesin. Her gelen buradan şifa olsun” dedi.
Konuşmalardan sonra Binali Yıldırım, Kınık Devlet Hastanesi ile telekonferansla bağlanarak, Foça Devlet Hastanesi’nin açılışını yaptı. 6 bin 156 metrekare kapalı alanda, 2 katlı ve 25 yataklı Kınık Devlet Hastanesi, geçen ay hizmete girmişti. Binali Yıldırım, açılıştan sonra Kınık Belediyesi’ni ziyaret etti. Yıldırım’a daha önce Kınık Belediye Meclisi tarafından fahri hemşerilik beratı verilmişti. Belediyede hatıra defterini imzalayan Yıldırım’a Kınık Belediye Başkanı Sadık Doğruer Kınık kilimi hediye etti.