83. ULUSLARARASI BERGAMA KERMESİ SONA ERDİ

Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önerisiyle 1937 yılında başlayan ve bu yıl 83’üncüsü düzenlenecek olan Türkiye’nin ilk yerel festivali olan Uluslararası Bergama Kermesi birbirinden güzel etkinliklerle sona erdi. Berga...

Özgürses Gazetesi
11:27 -
Abone ol
83. ULUSLARARASI BERGAMA KERMESİ SONA ERDİ

Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önerisiyle 1937 yılında başlayan ve bu yıl 83’üncüsü düzenlenecek olan Türkiye’nin ilk yerel festivali olan Uluslararası Bergama Kermesi birbirinden güzel etkinliklerle sona erdi.

Bergama’nın yetiştirdiği dünyaca ünlü klarnet virtüözü Hüsnü Şenlendirici’nin konseri ile açılış yapan Bergama Kermesi’nde, pop müziğinin sevilen sanatçısı Buray, ünlü şair Ahmet Selçuk İlkan, Türk Halk Müziğinin sevilen sanatçısı Zara, şair Dursun Ali Erzincanlı, ve şarkıları ile pop müziğine damga vuran sanatçı Rafet El Roman muhteşem konserlerle binlerce Bergamalı ile buluştu.

Her yıl olduğu gibi bu yılda konserler, gösteriler, paneller, tiyatrolar, sergiler ve birbirinden güzel etkinliklerle kentte bayram havası yaşatan Uluslararası Bergama Kermesi Cumhuriyet Meydanı’nda halk oyunları gösterileri, Grup Gündoğdu Konseri, ve İzmir Devlet Tiyatrosu’nun tarihi Asklepion Antik Tiyatro’da ki ‘Sandalım Kıyıya Bağlı’ oyunu ile sonlandı.

ÖZÜNE VE RUHUNA YAKIŞAN BİR KERMES

83. Uluslararası Bergama Kermesi’nin kapanış konuşmasını gerçekleştiren Bergama Belediye Başkanı Hakan Koştu, Bergamalıları özüne, ruhuna yakışır ve halkın her kesimine hitap eden, coşkulu bir Kermes programıyla buluşturduklarını ifade ederek, “Ne mutlu bize ki, Bergamalılar olarak bir kez daha, Mustafa Kemal Atatürk’ün mirası olan kermesimize en güzel şekilde sahip çıkmanın gururunu yaşıyoruz.Bu bir hafta boyunca bir kez daha gösterdik ki, barış ve kardeşlik duygularıyla, tüm insanları kaynaştırmayı amaç edinen Bergama Kermesi’ne daima sahip çıkacak ve sonsuza dek yaşatacağız.Bu yıl sizler için, çok kısa bir zamanda oldukça yoğun içerikli bir program hazırladık. Bu dolu dolu içeriğe rağmen, tüm çalışma arkadaşlarımla beraber, yaşanacak sorunları en aza indirmeye çalıştık. İnşallah önümüzdeki yıllarda, bu yıl ki Kermesimizden de daha renkli, daha güzel bir programla karşınızda olacağız” diye konuştu.