Bergama’da fırınlara Koronavirüs ayarı

Bergama’da faaliyet gösteren fırınlara Koronavirüs tedbirleri dolayısıyla yeni bir ayarlama yapıldı. Bu amaçla bir toplantı gerçekleştirildi. Toplantıda yapılan yeni düzenlemeye göre; her fırın kendisine bildirilen bölgede ekmek satı...

Özgürses Gazetesi
01:55 -
Abone ol
Bergama’da fırınlara Koronavirüs ayarı

Bergama’da faaliyet gösteren fırınlara Koronavirüs tedbirleri dolayısıyla yeni bir ayarlama yapıldı. Bu amaçla bir toplantı gerçekleştirildi. Toplantıda yapılan yeni düzenlemeye göre; her fırın kendisine bildirilen bölgede ekmek satışı yapacak. Ayrıca toplantıda tüm fırın işletmecileri temizlik ve hijyen kurallarını titizlikle uygulamaları konusunda bir kez daha uyarıldı.

Koronavirüs dolayısıyla Bergama Belediyesi tarafından her alanda en üst seviyede tedbirlerin alınmasına devam ediliyor. Bu tedbirler kapsamında fırın işletmecileri ile Haluk Elbe Salonu’nda sosyal mesafe kurallarına uygun ve maskeli bir şekilde toplantı gerçekleştirildi. Toplantıda halk sağlığı ve her vatandaşın sokağa çıkma kısıtlaması dönemlerinde ekmeğe anında ulaşabilmesi için yeni önlemler alındı.

BAŞKAN YARDIMCISI UMUTLU; “BU SÜREÇTE TEK BİR VATANDAŞIMIZIN BİLE ZARAR GÖRMESİNİ VE SAĞLIĞININ BOZULMASINI İSTEMİYORUZ”

Toplantı da 23-26 Nisan tarihleri arasında ilan edilen sokağa çıkma kısıtlamasında ve daha sonra ilan edilebilecek kısıtlamalarda fırıncıların temel gıdamız olan ekmeği vatandaşların her birine rahatlıkla ulaştırması için bir dizi yeni kararlar alındı. Kararlar belediye ve fırın işletmecilerinin uyumu içerisinde alındı. Toplantıda bir konuşma yapan Belediye Başkan Yardımcısı Cüneyt Umutlu, “İstiyoruz ki; güzel ilçemiz Bergama’da bu süreci her alanda esnafımızla işbirliği içerisinde vatandaşlarımızın sağlığını da gözeterek uyumlu bir şekilde geçirelim. Küçüğünden büyüğüne her bir vatandaşımız bize emanet. Onların vebali bizim boynumuzda. Bu süreçte tek bir vatandaşımızın bile zarar görmesini ve sağlığının bozulmasını istemiyoruz. İlçemizde bulunan fırınlarımızın hijyen kurallarına ve temizliği son derece dikkat ettiklerini biliyoruz. Ama biz buradan bir kez daha fırın işletmecilerimizi uyarmak istiyoruz. Çalışanlarınızın ekmek yapımı sırasında temizlik kurallarına daha çok uymasını, eldiven ve maske kullanmaya dikkat etmelerini sağlamalısınız. Biz belediye olarak bu süreçte denetimlerimizi artıracağız. Vatandaşlarımızın sağlığı herşeyden önce gelmektedir” dedi.