BERGAMA TİCARET ODASI, PARŞÖMEN’İN COĞRAFİ İŞARET TESCİLİNİ ALDI

BERTO, PARŞÖMEN'İN COĞRAFİ İŞARET TESCİLİNİ ALDI Bergama Ticaret Odası, "Bergama Kağıdı" olarak da bilinen Bergama Parşömeni’nin Coğrafi İşaret Tescili'ni aldı. BERTO Yönetimi, Coğrafi İşaret Tescil belgesini Macit Gönlü...

Özgürses Gazetesi
10:29 -
Abone ol
BERGAMA TİCARET ODASI, PARŞÖMEN’İN COĞRAFİ İŞARET TESCİLİNİ ALDI

BERTO, PARŞÖMEN’İN COĞRAFİ İŞARET TESCİLİNİ ALDI
Bergama Ticaret Odası, “Bergama Kağıdı” olarak da bilinen Bergama Parşömeni’nin Coğrafi İşaret Tescili’ni aldı. BERTO Yönetimi, Coğrafi İşaret Tescil belgesini Macit Gönlügür ve işletmeci SinanMeltem Demirel‘e teslim etti.
Konu ile ilgili açıklamada bulunan BERTO Başkanı Fikret Ürper; “Coğrafi İşaret Tescili, ürünün gerçek üreticisini korurken, ekonomiye de büyük katkı sağlıyor. Biz Bergama Ticaret Odası olarak geçtiğimiz yıllarda Bergama Kozak Çam Fıstığı ve Bergama Graniti için gerekli başvuruları yapmış ve bu 2 ürünün de Coğrafi İşaret’ini almayı başarmıştık. Bugün ise bu sevinci Bergama Kağıdı olarak da bildiğimiz Parşömen için yaşıyoruz. 2020’nin Ocak ayında yaptığımız başvuru nihayet sonuçlandı ve artık Parşömen de tescilli ürünler arasında yerini aldı.” dedi.
“COĞRAFİ İŞARET TESCİLİ, BÖLGENİN TANITIMINI YAPIYOR”
Açıklamasına Coğrafi İşaret Tescili’nin önemini vurgulayarak devam eden Ürper; “Bir ürünün Coğrafi İşaret Tescili alması, o ürünün gerçek üreticisini koruyor. Bulunduğu bölge halkı için ekonomik bir fayda sağlıyor. Bu tescil sayesinde ürünün belli bir standardı oluyor ve insanları yanıltıcı görüntü ve ambalajlar ile taklit olarak sunulmasının önüne geçiliyor. Dolayısıyla ürünün orijinali daha çok ön plana çıkıyor ve bu hem o bölgenin tanıtımının yapılmasında, hem de bölge insanının ekonomik olarak kalkınmasında büyük rol oynuyor. Yani Coğrafi İşaret Tescili, sadece ürünü korumak ile kalmıyor, aynı zamanda geleneksel ve kültürel değerler ile şekillenen üretim metodunu garanti ederek bu kültürel değeri gelecek nesillere doğru bir şekilde aktarmamızı da sağlıyor.” şeklinde konuştu.
“SIRADA BERGAMA TULUM PEYNİRİ VAR”
Kozak Çam Fıstığı, Bergama Graniti ve Bergama Parşömeni’nden sonra sırada Bergama Tulum Peyniri’nin olduğunu da ifade eden Ürper, konuşmasını; “Bergama Ticaret Odası olarak Bergama Tulum Peyniri’nin Coğrafi İşaret Tescil başvurusunu da yaptık. Kısa süre içinde onun da sonuçlanmasını bekliyor ve süreci büyük bir özenle takip ediyoruz. Diğer tescil süreçlerinde olduğu gibi Parşömen konusunda da destek veren ve emeği geçenlere teşekkür ediyoruz. Bergama Ticaret Odası olarak her zaman olduğu gibi bölgemize hem kültürel, hem de ekonomik olarak olumlu katkı sağlayacak olan her gelişmede elimizden geldiğince yer almaya çalışıyoruz ve çalışmaya da devam edeceğiz” sözleriyle sonlandırdı.