İYİ PARTİ İLÇE BAŞKANI YAVUZ ADAR’DAN KUBİLAY’I ANMA MESAJI!

İYİ Parti Aliağa ilçe Başkanı Yavuz Adar Mustafa Fehmi Kubilay ve arkadaşlarının şehit edilişinin 88. yılında anma mesajı yayımladı. Adar mesajında şunları dile getirdi:"İzmir, Yunan ve işgal kuvvetlerine karşı milli mücadelenin ba...

Özgürses Gazetesi
01:59 -
Abone ol
İYİ PARTİ İLÇE BAŞKANI YAVUZ ADAR’DAN KUBİLAY’I ANMA MESAJI!

İYİ Parti Aliağa ilçe Başkanı Yavuz Adar Mustafa Fehmi Kubilay ve arkadaşlarının şehit edilişinin 88. yılında anma mesajı yayımladı. Adar mesajında şunları dile getirdi:”İzmir, Yunan ve işgal kuvvetlerine karşı milli mücadelenin başladığı ve dalga dalga yayıldığı kahraman bir şehirdir. 15 Mayıs 1919’da İzmir’e çıkan Yunan askerini püskürtmek için ilk kurşunu sıkan vatan evladı Hasan Tahsin dışarıdan gelen Yunanlı askerler tarafından şehit edilmişti.Genç Cumhuriyet’in ilk şehidi olarak tarihe altın harflerle kazınacaktı.
Ya içimizdeki Yunanlılar? Onlar kimi şehit edecektir?
Tabi ki Mustafa Fehmi Kubilay’ı! 23 Aralık 1930’da Cumhuriyet karşıtı içimizde ki Yunanlı soysuzlar tarafından katledildi. Milli mücadelenin temelleri atılan İzmir’de iki Cumhuriyet ve Bağımsızlık aşığı vatan evladı bu uğurda şehit olmuştur. Bu gün günlerden mücadele ettiğimiz Cumhuriyet karşıtlarına karşı Kubilay olma günüdür.
Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere bütün bağımsızlık ve Cumhuriyet şehitlerine rahmet ve şükranlarımı sunarım.”