CHP’li Güven, huzurevinde kalan yaşlıların durumunu sordu

Güven, hızla artan yaşlı nüfusunun planlamasını sordu   CHP’li Güven, huzurevinde kalan yaşlıların durumunu sordu CHP İzmir Milletvekili Prof. Dr. Hülya Güven, huzurevinde kalan yaşlıların durumlarıyla ilgili soruları Aile ...

Özgürses Gazetesi
11:59 -
Abone ol
CHP’li Güven, huzurevinde kalan yaşlıların durumunu sordu

Güven, hızla artan yaşlı nüfusunun planlamasını sordu

 

CHP’li Güven, huzurevinde kalan yaşlıların durumunu sordu

CHP İzmir Milletvekili Prof. Dr. Hülya Güven, huzurevinde kalan yaşlıların durumlarıyla ilgili soruları Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı  Ayşenur İslam’a sordu. Hülya Güven, ‘Farklı Yönleri ile Yaşlılığa Bakış’ konferansında Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın açıkladığı rakamlara göre, “Yıllar içinde yaşlı nüfusun tüm nüfusa göre oranının artacağı görülmüştür. Şu anda belediyeler ve özel sektörler ile beraber toplam 329 huzurevinde 21 bin 204 yaşlıya ücretsiz hizmet verildiği söylenmiştir. Bu bağlamda bakanlığınıza bağlı huzurevlerinde sağlıklı, yatağa bağımlı ve engelli olarak kaç yaşlı bulunmaktadır” diye sordu.

‘PLANLAMA ÖNEMLİ’

Güven, Bakanlığa bağlı huzurevlerinde kalmak üzere bekleyen yaşlı sayısı ile huzurevi hizmetlerinden ücretsiz yararlanan yaşlı sayısının da huzurevlerinin planlanması açısından önemli olduğunu belirterek, ülkemizde rehabilitasyon hizmeti bekleyen çok sayıda yaşlı olduğuna da dikkat çekti. “Yaşlı nüfusumuz giderek artıyor ve bunun planlanması çok önemli” diyen Güven, şunları söyledi: “Yapılan araştırmaya göre; Türkiye yaşlıların mutluluk oranı sıralamasında sonlara düştü. Dünyada, yaşlı nüfusun yaşaması için en uygun ve rahat ülke sıralamasında Norveç birinci, Afganistan sonuncu, Türkiye ise 96 ülkenin bulunduğu listede 77′nci oldu. Listenin başını çeken Norveç’i, İsveç, İsviçre, Kanada ve Almanya izliyor. Sağlıklı bir şekilde planlanacak huzurevleri ile yaşlılarımızın huzurlu ve sağlıklı olarak yaşamalarının sağlanması gerekmektedir. Hepimiz bir gün yaşlanacağımızı  unutmadan üzerimize düşeni yapmalıyız”.