KINIK BELEDİYESİ KINYAYBEL ŞİRKET ÇALIŞANLARINA REKOR ZAM

Kınık Belediyesi Kınyaybel Şirketi ve Hak-İş Hizmet Sendikası arasında yapılan toplu iş görüşmeleri neticesinde, Belediye bünyesinde çalışan sürekli işçileri kapsayan zam oranı asgari ücret artışına yüzde 60 olarak belirlendi. ...

Özgürses Gazetesi
04:26 -
Abone ol
KINIK BELEDİYESİ KINYAYBEL ŞİRKET ÇALIŞANLARINA REKOR ZAM

Kınık Belediyesi Kınyaybel Şirketi ve Hak-İş Hizmet Sendikası arasında yapılan toplu iş görüşmeleri neticesinde, Belediye bünyesinde çalışan sürekli işçileri kapsayan zam oranı asgari ücret artışına yüzde 60 olarak belirlendi.

Kınık Belediyesi Kınyaybel Şirketi yaşanan yüksek enflasyon karşısında Kınık Belediyesi Kınyaybel Şirketi Toplu İş Sözleşmesi için Hak iş Hizmet Sendikası ile masaya oturdu. Görüşme sonrası alınan kararla asgari ücret artışına yüzde 60 Rekor bir zam ile en düşük işçi maaşı 9 bin 80 TL’ye yükseltildi. İmzalanan yeni sözleşme ile sendika üyesi işçilerin alın terlerinin karşılığını almanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden Hak-İş Konfederasyonu İzmir İl Başkanı/Hizmet-İş Sendikası İzmir Şube Başkanı Gültekin Şimşek, “Kınık Belediyesi Kınyaybel Şirketi’nde 2. Dönem toplu iş sözleşmemiz hayırlı olsun. Konfederasyonumuz ve Sendikamız Genel Başkanı Sayın Mahmut Arslan’ın bizlere her zaman öğütlediği uzlaşma yolunu tercih ederek, müzakereleri masada tamamlayacak şekilde bir yol haritası belirledik. Belediye Başkanımızın görüştüğümüz maddeler ile ilgili çalışanlardan yana tavır alması bizi mutlu etmiştir. Bunun neticesinde çalışanların refah seviyesi artmış, mali ve sosyal haklarında yüksek oranda iyileştirmeler yapılmıştır. Gösterdiği bu örnek davranışla emeğin ve emekçinin yanında olduğunu kanıtlayan, çalışanlar nazarında beklentileri fazlasıyla karşılayan Kıymetli Belediye Başkanımız Sayın Dr. Sadık Doğruer’e şahsım, sendikam ve üyelerimiz adına sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Sözleşme öncesi alınan maaşlara bakıldığında %76, bir önceki yılın oranına bakıldığında %117’lik artış ile imza altına aldığımız toplu iş sözleşmemiz bize inanan, bizimle yol yürüyen Kınıklı Emekçilerimize hayırlı olsun.” dedi.

“Başkan Doğruer davul zurna ile karşılandı”

Görüşme sonrası alınan rekor zam kararı karşısında, Kınyaybel şirket çalışanları Kınık Belediye Başkanı Dr. Sadık Doğruer’i, Belediye önünde davul zurna eşliğinde büyük bir coşku ile karşıladı. Belediye girişinde davul zurna ve tezahüratlarla karşılanan Başkan Doğruer, tek tek işçilerle tokalaşarak mutluluklarına tanıklık etti.

“İşçi Dostu Başkan”

İşçinin her zaman yanında olduğunu dile getirerek, birçok maddede teklifler üzerinde olur veren Başkan Doğruer, “İşçilerimizin emeği, alın teri bizim için çok kıymetli. Haklarını iyileştirmek için elimizden geleni yaptık. Yaptığımız görüşmeler neticesinde Sendikanın tarafımıza iletmiş olduğu talepler değerlendirilmiş, Belediyemizin mali durumu da göz önüne alınarak ve tüm şartları zorlayarak en düşük işçi maaşımızı 9.080.00 TL olarak belirledik. Cumhurbaşkanımızın özellikle vurguladığı çalışanların enflasyona ezilmemesi yönündeki düşüncesinden yola çıkarak bölgemizdeki en yüksek oranlı toplu iş sözleşmesini imzalamanın haklı gururunu yaşıyoruz. İşçi kardeşlerimizin hakkını vermenin mutluluğunu yaşıyoruz. Çalışanlarımızdan bundan sonraki beklentimiz, alacakları bu ücretin karşılığında daha özverili bir şekilde işlerine odaklanmaları olacaktır. İmzalamış olduğumuz bu sözleşmenin hayırlı ve bereketli olmasını diliyorum” ifadelerine yer verdi.