BAŞBAKAN BİNALİ YILDIRIM BERGAMA’YI ZİYARET ETTİ

Türkiye Cumhuriyeti'nin son Başbakanı, TBMM Meclis eski Başkanı ve İzmir Milletvekili Binali Yıldırım Bergama Belediyesi’ni ziyaret etti. Kınık Devlet Hastanesi’nin açılışını gerçekleştiren Milletvekili Binali Yıldırım’ın sonr...

Özgürses Gazetesi
10:34 -
Abone ol
BAŞBAKAN BİNALİ YILDIRIM BERGAMA’YI ZİYARET ETTİ

Türkiye Cumhuriyeti’nin son Başbakanı, TBMM Meclis eski Başkanı ve İzmir Milletvekili Binali Yıldırım Bergama Belediyesi’ni ziyaret etti. Kınık Devlet Hastanesi’nin açılışını gerçekleştiren Milletvekili Binali Yıldırım’ın sonraki durağı Bergama oldu. Bergama Belediyesi önünde yüzlerce kişinin alkışlarıyla karşılanan Yıldırım, Bergama Belediye Başkanı Hakan Koştu’yu makamında ziyaret etti.

Haluk Elbe Konferans Salonu önünde kendisini karşılamaya gelen vatandaşlara seslenen Yıldırım, 31 Mart Yerel Seçimlerinde AK Parti’den Belediye Başkanı seçilen Hakan Koştu’ya verdikleri desteklerden dolayı teşekkür etti.

“YOLLARI BÖLERİZ, TÜRKİYE’Yİ BÖLDÜRTMEYİZ”

Cumhur İttifakı olarak çalışmaya devam edeceklerini belirten Yıldırım, “Yolları böldük hayatları birleştirdik. Yolları böleriz, Türkiye’yi böldürtmeyiz. Ay yıldızlı bayrağımız, toprağımız, milletimiz ve devletimiz her türlü teröre belaya musibete karşı amansız bir şekilde mücadele etmektedir.” dedi.

15 Temmuz gecesi halkın büyük bir kahramanlık destanı yazdığını vurgulayan Yıldırım, Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan’ın talimatıyla meydanları doldurduklarını belirtti.
Darbe girişimi sırasında halkın mücadelesinden bahseden Yıldırım, ” O gece alçaklara beynini, aklını başka güçlere kiraya vermiş asker kılığına girmiş teröristlere karşı göğsünüzü siper ettiniz. Ay yıldızlı bayrağımız inmedi, ezanlarımız dinmedi, alçaklar hakkettikleri cezayı gördüler.” diye konuştu. Yıldırım sözlerine şöyle devam etti: “Bir kez daha gördük ki Türkiye sahipsiz değildir. 82 milyon vatan evladı, İzmir’de düşmanı denize döken, İstiklal mücadelesini zaferle müjdeleyen değerli hemşerilerim, her zaman ihtiyaç olduğunda göreve hazırız demektedir.”

Bergama Belediye Başkanı Hakan Koştu ile makamında görüşen ve hayırlı olsun dileğinde bulunan Yıldırım, Koştu’nun projelerini dinledi.

BERGAMA İÇİN HİZMET ZAMANI

Bergama’ya ziyaretlerinden dolayı Binali Yıldırım’a teşekkür eden Bergama Belediye Başkanı Hakan Koştu “2014 yılında Bergama’nın dört bir yanını dağ tepe demeden sizinle beraber dolaşmıştık. Ve bugün bu emeklerinizin karşılığı olarak Bergamalı hemşerilerimle beraber Bergama Belediyesi’nde başarıyı getirdik. Önümüzdeki beş yılda, geçmişteki on yılın hizmetsizlik dönemini kapatıp sizlerle beraber çok sayıda hizmete imza atacağız. Bergamalılar olarak sizlerden öncelikli isteğimiz doğalgaz çalışmalarının hızlandırılması. Çünkü Bergama’nın önde gelen sorunlarından biri de yollar. Yolları yapabilmemiz içinde şehir içinde doğalgaz çalışmalarının bitirilmesi gerekiyor. İzbanla ilgili kamulaştırmalar şu anda Şakran’a kadar geldi. Şakran’dan sonrada bir an önce bitirilip İzmir’e bağlanması Bergama’nın hem ticari geleceği hem de turizm geleceği açısından çok önemli. Sizin de bilginizin olduğu Kozak yolu çevre projemiz var. Projesi tamamlanmış durumda. Bergama tarafındaki etabı başlatılır ise yüksek tonajlı araçların şehir dışından geçerek trafiğin rahatlaması söz konusu olacak. Kentimizle ilgili bir diğer önemli projede hem trafiği hem de otoprak sorununu çözebilecek projelerden biri şehir merkezinde bulunan stadyumun kaldırılarak yerine millet bahçesinin yapılabilmesi. Sizlerin de desteği ile kentimizin birçok eksiğini gidermiş olacağız. Her zaman yanımızda olduğunuz ve destekleriniz için sizlere bir kez daha teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Ziyaretin sonunda Bergama Belediye Başkanı Hakan Koştu, Binali Yıldırım ve eşi Semiha Yıldırım’ın resminin olduğu parşömen hediye etti. Ayrıca Yıldırım’a Bergama Halısı ve Bergama Belediyespor forması da hediye edildi.