ALİAĞA FEN BİLİMLERİ’NDEN MATEMATİK BAŞARISI

2019-2020 Tales Bilim Yayınları Matematik Uygulaması Yarışmasında Aliağa Fen Bilimleri Okulları 7. Sınıf öğrencilerinden Arda Kara ve Semih Emre Erbayındır finale kalma başarısı gösterdi. Öğrencilerin bu başarıları okul müdürleri ...

Özgürses Gazetesi
11:44 -
Abone ol
ALİAĞA FEN BİLİMLERİ’NDEN MATEMATİK BAŞARISI

2019-2020 Tales Bilim Yayınları Matematik Uygulaması Yarışmasında Aliağa Fen Bilimleri Okulları 7. Sınıf öğrencilerinden Arda Kara ve Semih Emre Erbayındır finale kalma başarısı gösterdi. Öğrencilerin bu başarıları okul müdürleri Ali İhsan Bostancıoğlu ve Hasan Gönç tarafından bizzat evlerinde plaket ile ödüllendirildi.

Yarışma ile ilgili açıklamada bulunan Gönç ve Bostancıoğlu “Yarışma ve sınavlarla öğrencilerin matematiğe olan ilgisini çekmek ve matematikte yetenekli öğrencileri daha da motive etmek eskiden beri tüm dünyada var olan bir düşüncedir. Bu kapsamda yapılan çok fazla sınav vardır. Bunlardan en önemlilerinden olan Tales Bilim Yayınları Matematik Uygulaması Yarışması yaygın ve önemli bir matematik yarışmasıdır. Tales sınavında sorular öğrencilerin ilgisini çekecek, günlük hayatla bağlantılı ve hatta eğlencelidir. Böylelikle öğrencilerin kafasında yer etmiş olan “matematiğin zor ve sıkıcı” olduğu yönündeki fikirlerini değiştirmeyi, matematiği öğrenciler arasında daha popüler hale getirmeyi hedeflemektedir. Bu yarışmada okulumuzu temsil eden ve büyük bir başarı gösteren sevgili öğrencilerimiz Arda Kara ve Semih Erbayındır’ı tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz” dediler.