DİKİLİ PİDESİNE ZABITADAN TAM NOT

Dikili Belediyesi, Ramazan ayının başladığı ilk günden itibaren iftar sofralarının vazgeçilmezi pide üretimi yapan fırınları denetlemeye devam ediyor. Dikilili vatandaşların Ramazan ayını gönül rahatlığıyla yaşamaları için ilçe...

Özgürses Gazetesi
09:33 -
Abone ol
DİKİLİ PİDESİNE ZABITADAN TAM NOT

Dikili Belediyesi, Ramazan ayının başladığı ilk günden itibaren iftar sofralarının vazgeçilmezi pide üretimi yapan fırınları denetlemeye devam ediyor.

Dikilili vatandaşların Ramazan ayını gönül rahatlığıyla yaşamaları için ilçe sınırlarında unlu mamul üretimi ve satışı yapan iş yerlerine yönelik kontrollerini artıran Dikili Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, yapılan denetimlerde pidelerin gramajının ve satış fiyatının yanı sıra; hijyen şartları başta olmak üzere birçok alanda kontroller gerçekleştirdi.

Eşzamanlı Denetimler

Dikili ilçe merkezi,  Çandarlı ve tüm mahallelerde gerçekleştirilen denetimlerde ilk olarak, Dikili Belediyesi Halkın Ekmek Fabrikası da dâhil olmak üzere  pide üretimi ile satışı yapılan işletmelerde pidelerin belirlenen fiyat ve gramaj tarifesine uygunlukları kontrol edildi. Farklı noktalarda eş zamanlı olarak gerçekleştirilen denetimlerde herhangi bir olumsuzluğa rastlanmazken, denetimleri gerçekleştiren zabıta ekipleri tarafından, işletme sahipleri ile çalışanlarına gösterdikleri işbirliği nedeniyle teşekkür edildi.

“Vatandaşlarımızın Huzurunu Önemsiyoruz ”

Gerçekleştirilen denetimlere ilişkin açıklamada bulunan Dikili Belediyesi Zabıta Müdürü Bülent Dalfesoğlu, Dikilili hemşerilerinin huzurlu ve güzel bir Ramazan ayı geçirmeleri için denetimlerin aralıksız süreceğini belirtti. Dalfesoğlu açıklamalarını şöyle sürdürdü:

 “Pide üretimin ve satışının yapıldığı işletmelerde çok yönlü olarak süren denetimlerimizde bir yandan genel kontroller yaparken, diğer taraftan da pidelerin gramajları ile fiyat tarifesi yönetmeliğine uyulup uyulmadığını kontrol ediyoruz. Denetimlerimizde şu ana kadar herhangi bir olumsuzluğa rastlamadık. Esnafımızla kurduğumuz işbirliği ağı artarak devam etmektedir. Kendilerini olumsuzluğa geçit vermedikleri için gönülden kutluyorum. Hemşerilerimizin huzuru, sağlığı ve ekonomisini gözetmek için gerçekleştirdiğimiz denetimleri kesintisiz sürdürmeye kararlıyız. Kent genelinde olası bir uygunsuz bir duruma tanık olunması halinde vatandaşlarımızın, 0 232 671 43 13 numaralı telefonu veya 153 Alo Zabıta’yı arayarak bu durumu bildirmelerini arzuluyoruz”