BERGAMA LEZZETLERİ “YİYECEĞİN SERÜVENİNDE”

Türkiye'nin en çok izlenen televizyon serilerinden biri olan "Yiyeceğin Serüveni" adlı TRT Belgesel programı için, Bergama Ticaret Odası organizasyonunda, Bergama'da 3 gün süren çekimler yapıldı. Coğrafi İşaret Tescilleri Bergama ...

Özgürses Gazetesi
12:53 -
Abone ol
BERGAMA LEZZETLERİ “YİYECEĞİN SERÜVENİNDE”

Türkiye’nin en çok izlenen televizyon serilerinden biri olan “Yiyeceğin Serüveni” adlı TRT Belgesel programı için, Bergama Ticaret Odası organizasyonunda, Bergama’da 3 gün süren çekimler yapıldı.
Coğrafi İşaret Tescilleri Bergama Ticaret Odası tarafından alınan Kozak Çam Fıstığı, Bergama Köftesi ve başvuru süreçleri devam eden Bergama Çığırtması ile Bergama Tulum Peyniri’nin yanında, sadece Ramazan aylarında Bergama’ya özgü bir şekilde üretilen Zülbiye Tatlısı’nın da çekimleri 3 gün boyunca gerçekleştirildi.
Setleri ziyaret eden Bergama Ticaret Odası Başkanı Lütfi Kolat; “Bergama Ticaret Odası olarak; bize, bu topraklara ait olan tatları korumak ve bilinirliklerini arttırmak için çalışmaya devam ediyoruz. “Yiyeceğin Serüveni” programı, Türkiye’de 7’den 70’e herkes tarafından keyifle izlenen yapımlardan biri. Bu büyük emekler ile ortaya çıkan programda bizden de tatlar görmek bizim için çok önemliydi ve iş birliği içinde atılan bu adımlar sayesinde Nisan 2024 ortalarında önce TRT Belgesel ekranlarında, sonra da dijital platformlarda milyonlarca kişi Bergama’ya özgü bu tatları ekran başında keşfetme fırsatı bulacak.
Hem çekim ekibine, hem de onca işlerinin arasında zaman ayırarak emek veren Bergama, Dikili ve Kozak’taki işletmelerimize teşekkür ediyorum” diyerek Bergama Ticaret Odası’nın, bu tür turizm ve kültür anlamında bölgemize artı katacak çalışmalarının hızlanarak artacağını ifade etti.