İŞÇİLERDEN BAŞKAN SERKAN ACAR’A HASTANE TEŞEKKÜRÜ

Aliağa’da çeşitli sektörlerde kadrolu kadrosuz sendikalı sendikasız farklı siyasi görüşlere sahip 500’den fazla işçinin davetine katılan Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar beş yıllık süreçte Aliağa’ya yapılacak olan projelerd...

Özgürses Gazetesi
11:14 -
Abone ol
İŞÇİLERDEN BAŞKAN SERKAN ACAR’A HASTANE TEŞEKKÜRÜ

Aliağa’da çeşitli sektörlerde kadrolu kadrosuz sendikalı sendikasız farklı siyasi görüşlere sahip 500’den fazla işçinin davetine katılan Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar beş yıllık süreçte Aliağa’ya yapılacak olan projelerden bahsetti.

Öğretmenler Lokalinde düzenlenen programa katılan işçiler vizyonu ve misyonu ile Aliağa’ya birçok hizmet kazandıran Başkan Serkan Acar’a Aliağa’ya kazandırılacak olan ve temelleri atılan meslek hastalıkları hastanesi için teşekkür etti.

BAŞKAN SERKAN ACAR: “DÜNYA ŞEHRİ HEDEFİ İLE YOLA ÇIKTIK”

Beş yıl önce Aliağa’yı bir dünya şehri yapma hedefi ile yola çıktıklarını belirten Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, “Aliağa’nın bir sanayi şehri değil, sanayisi olan bir şehir olması için mücadele verdik. Sanayi ve limanlarımızı geliştirdiğimiz kadar kültürümüzü, sanatımızı, eğitimimizi ve sporumuzu da geliştirmemiz lazım. Eğer bir gün Aliağa sanayisi olan kültür, eğitim ve spor şehri olarak anılırsa işte o zaman bir dünya şehri olacağız.”

İZMİR’E GİDİLEN DEĞİL İZMİR’DEN GELİNEN BİR ALİAĞA İÇİN

Aliağa’ya yatırımcı çekmek adına İzmir’e gidilen değil İzmir’den gelinen bir Aliağa vizyonuyla hareket ettiklerini ifade eden Başkan Serkan Acar, “Bugüne kadar mavi bayraklı Ağapark ve Avcı Ramadan Çocuk Oyun ve Rekreasyon Alanını hizmete açtık. Çalışmaları halen devam eden Gençlik Merkezi ile Yeni Mahallede bulunan 110 dönümlük sosyal yaşam alanı da yakın bir zamanda hizmete açılacak. Bu projeler ile Aliağalıyı Aliağa’da tutmaya başladık” dedi.

EGE ÜNİVERSİTESİ YATIRIMLARI HIZLANDIRACAK

Aliağa’ya kurulacak olan Ege Üniversitesi kampüsünün kente yatırımları hızlandıracağının altını çizen Başkan Serkan Acar, “Avrupa’da 21 ülkenin altına imza attığı protokol çerçevesinde üniversite eğitimi uluslararası bir standarta kavuşturuluyor. Türkiye’de de bu uygulama Ege Üniversitesi tarafından yapılacak. Ege Üniversite ile yaptığımız görüşmeler sonucunda senato yeni kampüsünü Aliağa’ya yapma kararını aldı. Belediye olarak Çaltılıdere bölgesinde kendilerine yer tahsisinde bulunduk. İmar planlarında sona yaklaşılıyor. Binaları TOKİ yapacak. Kampüs tamamlandığında 50 bin öğrenci eğitim için Aliağa’ya gelecek. Bu üniversite aynı zamanda sosyal yaşam ve özel yatırımlar hususunda Aliağa’ya olan ilgiyi de arttıracak” dedi.

10 MİLYON HASTAYA HİZMET VERECEK

Aliağalıların uzun süredir merakla beklediği meslek hastalıkları hastanesinin temellerini attıklarını belirten Başkan Serkan Acar, “Çaltılıdere bölgesine kurulacak olan hastanede sadece iş kazaları ile ilgi bölümler olmayacak. Mikrocerrahiden yanık ünitesine kök hücre odalarından tanı merkezine kadar çok önemli bir hastane olacak. Verilere göre Türkiye’de 12 milyon insanın hastalığına tanı konulamıyor. Bu hastane hastalıklara tanı konması açısından da ayrı bir öneme sahip olacak. Dünyanın en iyi meslek hastalıkları hastanesi Almanya’da bulunuyor. Dokuz Eylül Üniversitesi’nin beyanına göre Aliağa’ya kurulacak olan hastane Almanya’daki teknolojinin üzerinde bir niteliğe sahip olacak. Hizmete açılması itibari ile bir yıl içerisinde yılda 10 milyon hastaya hizmet verecek. İşçi arkadaşlarımızın düzenli kontrollerinin de yapılacağı bir hastane olacak” dedi.

TÜRKİYE’NİN EN YETENEKLİ ÖĞRENCİLERİ ALİAĞA’YA GELECEK

Birlik ve beraberlik içerisinde olduklarında her şeyi başarabileceklerinin altını çizen Başkan Serkan Acar, Çaltılıdere bölgesine kurulacak güzel sanatlar okulu hakkında bilgiler verdi. Başkan Serkan Acar, “Türkiye’de pilot uygulaması yapılacak olan ilkokul sonrası sekiz yıllık yatılı güzel sanatlar okulu da Aliağamıza yapılacak. Ödeneği valiliğe geldi. Aliağa’nın kültür şehri olması yolunda önemli bir okul olacak. Türkiye’nin en yetenekli öğrencileri Aliağa’da eğitim görecek” dedi.

ÇANAKKALE ASFALTI YERİN ALTINA ALINIYOR

Battı çıktı projesinin yakın bir zamanda hayata geçirileceğinden de bahseden Başkan Serkan Acar, “Tüpraş kavşağından emniyetin olduğu bölgeye kadar Çanakkale asfaltı yerin altına alınacak. Battı çıktının ihalesi tamamlandı. Yine Tüpraş kavşağından plaj kavşağına kadar yan yollar ve drenaj alt yapısı yapılacak. İhalede işin yapım süresi beş ay olarak öngörüldü. Güzelhisar caddesinden Fatih caddesine üst yol ile geçilecek. Necmettin Giritlioğlu caddesinin petkim tarafındaki çıkışına yapılacak olan yonca köprü ile çevre yoluna bağlantı yapılacak. 9 Eylül tarihinde çevre yolu hizmete girecek battı çıktı da nisan aylarında tamamlanmış olacak” dedi.