BAŞKAN SERKAN ACAR’DAN KARADENİZLİLERE ZİYARET

Aliağa Karadenizliler Kültür ve Dayanışma Derneği’ne ziyarette bulunan Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, beş yıllık süreçte kente yapılacak olan projelerden bahsetti. Dernek binasında gerçekleşen ziyarette Başkan Serkan Acar’ı ...

Özgürses Gazetesi
12:51 -
Abone ol
BAŞKAN SERKAN ACAR’DAN KARADENİZLİLERE ZİYARET

Aliağa Karadenizliler Kültür ve Dayanışma Derneği’ne ziyarette bulunan Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, beş yıllık süreçte kente yapılacak olan projelerden bahsetti.

Dernek binasında gerçekleşen ziyarette Başkan Serkan Acar’ı dernek başkanı Halim Saral ve üyeler karşıladı. Yaklaşık bir saat süren ziyaret sohbet havasında gerçekleşti.

“ALİAĞALILARI ALİAĞA’DA TUTMAYI AMAÇLADIK”

Aliağa’nın sanayi kenti imajını kırmak için kültür ve sanata ağırlık vererek sosyal yaşam alanlarını arttırdıklarını belirten Başkan Serkan Acar, “Göreve geldiğimizden ilk günden bugüne İzmir’e gidilen değil İzmir’den gelinen bir Aliağa için uğraş verdik. Bu kapsamda kültürden sanata birçok projeye imza attık. Bunun yanı sıra mavi bayraklı Ağapark ve Avcı Ramadan Çocuk Oyun ve Rekreasyon Alanı gibi Aliağalıların keyifle vakit geçirebilecekleri sosyal yaşam alanları oluşturduk. Yapımı devam eden Gençlik Merkezimiz önümüzdeki günlerde hizmete açılacak. Sinemasıyla, yarı olimpik yüzme havuzuyla, spor salonlarıyla Aliağalılara uzun yıllar hizmet edecek. Yeni Mahallede 110 dönüm alan üzerinde yapımı süren Kent Parkımızda bölgenin en büyük sosyal yaşam alanlarından biri olacak. Tüm bu projeler ile Aliağalıları Aliağa’da tutmayı amaçladık” dedi.

“ÇOK ÖZGÜN BİR HASTANE OLACAK”

Aliağa’ya Türkiye’nin ilk meslek ve çevresel hastalıklar hastanesinin temellerini attıklarını ifade eden Başkan Serkan Acar, “Dokuz Eylül Üniversitesi İzmir’de yapılan meslek hastalıkları çalıştayında İzmir’e bir meslek hastalıkları hastanesi yapma kararı aldı. Aliağa olarak birçok sanayi kuruluşuna ev sahipliği yapmamızdan ötürü girişimlerde bulunarak hastanenin Aliağa’ya yapılmasını talep ettik. Dokuz Eylül Üniversitesi de talebimize sıcak baktı. Belediye olarak kendilerine arsa tahsisinde bulunduk. 200 ve üstü yatak kapasitesine sahip olacak hastanede mikrocerrahiden yanık ünitesine, kök hücre laboratuvarlarından tanı merkezlerine kadar çok özgün bir hastane olacak. Yılda 10 milyon hastaya hizmet verecek” dedi.

“EGE ÜNİVERSİTESİ CİDDİ BİR YATIRIMI DA BERABERİNDE GETİRECEK”

Çaltılıdere Mahallesine yapılacak olan kampüs projesinde de bahseden Başkan Serkan Acar, “50 bin öğrenciye eğitim hizmeti sağlayacak olan kampüs uluslararası standartlara sahip olacak. Avrupa’da 21 ülkenin altına imza attığı protokol gereği yükseköğretim belli bir standarta kavuşturuluyor. Bu protokolün Türkiye’deki ilk uygulayıcısı da Ege Üniversitesi olacak. Ege Üniversitesi mevcut kampüste eğitim devam ederken bu standartları yakalayamayacağından yeni bir kampüs alanına taşınma ihtiyacı duydu. Yaptığımız girişimlerle kampüsün Aliağa’ya yapılmasını istedik ve isteğimiz kabul gördü. Belediye olarak kendilerine arsa tahsisinde bulunduk. İmar plan tadilatları da tamamlanmak üzere. Ege Üniversitesi tamamlandığında ciddi bir yatırımı da beraberinde getirecek” dedi.