KINIK BELEDİYESİ AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI HİZMETİNE DEVAM EDİYOR

Kınık'ta ilk olarak 2018  yılında uygulanmaya başlanan ve Kınık merkez ile dış mahallelerde yaşayan vatandaşların ücretsiz  diş muayeneleri ve tedavileri yapılmaya devam ediyor. Kınık Belediye Başkanı Dr. Sadık Doğruer’in, Kınık...

Özgürses Gazetesi
06:43 -
Abone ol
KINIK BELEDİYESİ AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI HİZMETİNE DEVAM EDİYOR

Kınık’ta ilk olarak 2018  yılında uygulanmaya başlanan ve Kınık merkez ile dış mahallelerde yaşayan vatandaşların ücretsiz  diş muayeneleri ve tedavileri yapılmaya devam ediyor. Kınık Belediye Başkanı Dr. Sadık Doğruer’in, Kınık’ta Sağlık Bakanlığı’na bağlı Diş Tedavi Merkezi’nin olmayışı nedeniyle 2018 yılının ocak ayında Kınık Belediyesi’nde bir diş hekimini işe alarak belediye bünyesinde muayenelere başlatmıştı. Gezici ağız ve diş sağlığı tedavi aracı satın alınarak ilk olarak ilçe merkezi ve dış mahallelerde bulunan ilk ve orta dereceli okullarda bulunan öğrencilerin ağız ve diş muayeneleri yapıldı. Sağlıklı dişler için ne yapılması gerektiği anlatıldı ve öğrencilere diş bakım seti hediye edildi. Ayrıca Çarşamba günleri Poyracık Pazar Yeri, Cuma günleri Kınık Pazar yeri diğer günlerde ise program dâhilindeki dış mahalleler ve Kınık Ve Poyracık Mahallelerinde bulunan Sanayi Sitelerinde  gidilerek, vatandaşlara ücretsiz olarak ağız ve diş muayeneleri yapılarak diş çekimleri ve tedavileri yapıldı.Bu güne kadar 4800 vatandaşın diş muayeneleri ve tedavileri ayrıca  2018 yıından beri her yıl ilk ve orta dereceli okullarda eğitim gören 4756 öğrencinin diş taramaları da yapıldı.

Kınık Belediye Başkanı Sadık Doğruer, “Diş hekimimiz ve personelimizin bulunduğu diş aracımızla her gün bir mahallede ağız ve diş sağlığı hizmeti veriyoruz. Bu güne kadar 4 bin 800 kişiye ulaştık. Ayrıca ilçemizde bulunan ilk ve orta dereceli okullarda öğrenim gören öğrencilerimiz için taramalar yapıyoruz. 2 yıldır 4756 öğrencimize Diş fırçalama eğitimi verip, diş fırçası ve macunu hediye ettik’dedi.