Devrim şehidi Kubilay için Demokrasi ve Laiklik Yürüyüşü yapılacak

Şehit Asteğmen Kubilay ve arkadaşları için 23 Aralık’ta düzenlenecek anma programı belli oldu. Menemen’de 10 kilometrelik yol koşusu ve Yıldıztapa’daki resmi anma töreni ile başlayacak etkinlikler İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı...

Özgürses Gazetesi
07:06 -
Abone ol
Devrim şehidi Kubilay için Demokrasi ve Laiklik Yürüyüşü yapılacak

Şehit Asteğmen Kubilay ve arkadaşları için 23 Aralık’ta düzenlenecek anma programı belli oldu. Menemen’de 10 kilometrelik yol koşusu ve Yıldıztapa’daki resmi anma töreni ile başlayacak etkinlikler İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in de katılacağı Demokrasi ve Laiklik Yürüyüşü ile devam edecek.

Menemen’de 91 yıl önce Cumhuriyet karşıtları tarafından katledilen Şehit Asteğmen Mustafa Fehmi Kubilay, Bekçi Şevki ve Hasan Bey için 23 Aralık Perşembe günü düzenlenecek anma etkinlikleri Menemen Karaağaç yolunda 08.00’de 10 kilometrelik “15. Cumhuriyet Şehitleri Ulusal Koşusu” ile başlayacak. Koşu Yıldıztepe Şehitliği Kubilay Anıtı önünde son bulacak. Kubilay Anıtı önünde saat 10.00’daki protokol anma töreninin ardından Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Menemen Şubesi tarafından Demokrasi ve Laiklik Yürüyüşü yapılacak. 10.30’da Menemen İZBAN istasyonu önünden başlayacak yürüyüş Kubilay Anıtı’nda son bulacak. Yürüyüşten sonra İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer katılımcılara hitaben bir konuşma yapacak.