Muhtarlar Bergama’da buluştu

Bergama Belediye Başkanı Hakan Koştu merkez ve dış mahalle muhtarları ile bir araya geldi.  Belediye Kleopatra Güzellik Ilıcası Sosyal Tesisleri’nde düzenlenen yemeğe İlçe Kaymakamı Mahmut Kaşıkçı, Belediye Başkanı Hakan Koştu, Ba...

Özgürses Gazetesi
09:48 -
Abone ol
Muhtarlar Bergama’da buluştu

Bergama Belediye Başkanı Hakan Koştu merkez ve dış mahalle muhtarları ile bir araya geldi.  Belediye Kleopatra Güzellik Ilıcası Sosyal Tesisleri’nde düzenlenen yemeğe İlçe Kaymakamı Mahmut Kaşıkçı, Belediye Başkanı Hakan Koştu, Başkan Yardımcısı Aşkın Uyar, İlçe Emniyet Müdürü Metin Kartal, İlçe Jandarma Komutanı M.Uğur Abacı, Ak Parti İlçe Başkanı Sebahattin Güzel, MHP İlçe Başkanı Hasan Hüseyin Engin, Muhtarlar Dernek Başkanı Halil Erol ve mahalle muhtarları katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Belediye Başkanı Hakan Koştu, “Muhtarlarımızın Cumartesi günü programlarının yoğunluğu nedeniyle biz Pazartesi bir arada olalım diye düşündük. Sizler mahallelerinizde, bizlerde şehir içerisinde vatandaşlarımıza hizmet için çalışıyoruz. Şehrimiz için gece gündüz demeden çalışıyoruz. Ankara temaslarımızda birçok projemizin 2020 programına alınması için sıkı bir şekilde takip ediyoruz. Şehrimizin yararına her projeyi Bergamamız’da yaşama geçireceğiz. Serbest Bölge ve Organize Sanayi Bölgesi öncelikle takiplerimiz arasında. Çünkü ilçemizde işsizliğin büyük bir sorun olduğunun farkındayız. Batı Anadolu Ege Serbest Bölgesi’nin faaliyete geçmesiyle 20 bin kişi için Bergama’da iş sahası açılmış olacak. Organize Sanayi Bölgesi’ne gelecek her yatırımcıda yeni iş kapısı demektir. Sıkı bir takip içerisindeyiz” dedi. Ülke olarak zor bir süreçten geçtiğimize de dikkat çeken Belediye Başkanı Koştu, “Barış Pınarı Harekatı’nda, Allah’ın izniyle başarılı olacağız. Zor bir coğrafyada yaşıyoruz. Ama bölgemiz üzerinde plan kuranların hevesleri devletimizin gücü sayesinde kursaklarında kalacak” dedi.

İlçe Kaymakamı Mahmut Kaşıkçı’da Muhtarlar günü kutlamasıyla başladığı konuşmasında, Barış Pınarı Harekatı’na dikkat çekerek, “Başkaları 10 bin kilometre uzaktan gelip bizim bölgemizde kendi hain emelleri için planlar kuruyorlar. Biz yanı başımızda Suriye’de komşumuzdaki terör koridoru sorunu için gittiğimizde, komşumuzun toprak bütünlüğünü koruyarak terör koridoru oluşturulmasına engel olmak istediğimizde Dünya ayağa kalkıyor. Oysaki bizim niyetimiz belli. Bölgemize huzur gelsin. Barış gelsin ve şuan ülkemizde göçmen olarak yaşayan komşularımız tekrar ülkelerine Suriye’ye dönebilsinler diye çabalıyoruz. Ama bölgenin ekonomik zenginlikleri üzerinde emelleri olanlar bizim barış ve huzur için yapmaya çalıştığımızı görmezden geliyorlar. Devletimiz bu planlara engel olacaktır”dedi.