YILDIRIM VE KİRİŞÇİ, HACI TAHİR ŞİMŞEK CAMİİ’Nİ AÇTI

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi ile AK Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım, Aliağa’ya gelerek Cami açılışı ve ardından bir dizi ziyarette bulundu. Binali Yıldırım, Aliağa’nın İzmir’in lokomotif ilçesi olduğunu belirt...

Özgürses Gazetesi
12:26 -
Abone ol
YILDIRIM VE KİRİŞÇİ, HACI TAHİR ŞİMŞEK CAMİİ’Nİ AÇTI

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi ile AK Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım, Aliağa’ya gelerek Cami açılışı ve ardından bir dizi ziyarette bulundu. Binali Yıldırım, Aliağa’nın İzmir’in lokomotif ilçesi olduğunu belirterek, “Aliağa tüm özellikleriyle Türkiye’yi geleceğe taşıyacak potansiyele sahip” dedi.

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi ile AK Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım ve beraberindeki heyet Aliağa’ya geldi. Dikili’de Tarıma Dayalı İhtisas Sera Organize Sanayi Bölgesi’nin temel atma töreni sonrasında Aliağa’ya gelip camii açılışı, partiye ve Aliağa Belediyesi’ne ziyaret gerçekleştiren heyet, Aliağa protokolünün yoğun ilgisiyle karşılandı. İlk olarak temelleri 2019 yılının nisan ayında atılan Hacı Tahir Şimşek Camii’nin açılışı yapıldı. Açılışa Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi ile AK Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım’ın yanı sıra AK Parti İzmir Milletvekilleri Necip Nasır, Yaşar Kırkpınar, Cemal Bekle, Ceyda Bölünmez Çankırı, İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, İzmir İl Emniyet Müdürü Mehmet Şahne, AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, MHP İzmir İl Başkanı Veysel Şahin, Aliağa Kaymakamı Ömer Karaman, Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, Aliağa Garnizon Komutanı Faruk Altun, Aliağa İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Balıkçıoğlu, Aliağa İlçe Milli Eğitim Müdürü Erdoğan Akyüz, AK Parti Aliağa İlçe Başkanı Yaşar Demir ve yönetimi, MHP Aliağa İlçe Başkanı Nuray Aydemir ve yönetimi, çevre ilçelerin belediye başkanları, oda başkanları, daire amirleri, kurum müdürleri ve Şimşekler Ailesi katılım gösterdi.

Abdülvahit Şimşek, “Bu mütevazi cami babamın adına yapıldı”

Açılış kurdelesinin kesilmesinden önce konuşmalar yapıldı. İlk olarak Şimşekler Ailesi’nden Abdülvahit Şimşek konuşmasını yapmak üzere kürsüye davet edildi. Şimşek, “Bu anlamlı günde bizleri yalnız bırakmadığınız için hepinize teşekkürlerimi iletiyorum. Sizlerin huzurunda olmaktan son derce mutluyum. Ayrıca oldukça heyecanlıyım. Bu mütevazi cami babamın adına yapıldı. Onu yad ediyorum. Bu caminin oluşumunda gerçekten çok gizli kahramanlar var. Allah onlardan razı olsun. Onlar kendilerini biliyorlar. İsimlerini söylemek de istemiyorum. Ama bir tanesi var ki bizim ailemizin lideri, babamız, abimiz, büyüklerimiz de onu öyle kabul ettiler. Osman Şimşek ağabeyimi söylemeden geçemeyeceğim. Ağabeyciğim iyi ki varsın. İyi ki başımızdasın. İyi ki böyle bir hayra vesile olmuşsun.” Dedi.

Kirişçi, “Rabbim hayırlarını kabul eylesin”

Şimşekler Ailesi’nden Abdülvahit Şimşek’in konuşmasının ardından Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi konuşmasına başladı. Kirişçi, “Hayırlı bir günde hayırlı bir başlangıç yaptık. Hayırlı işlerimize yeni bir hayırlı işi daha eklemiş olacağız. Biz biliyoruz ki üç kişi için amel defteri açıktır. Sadaka- i cariyede bulunanlar, hayırlı ilimde bulunanlar ve hayırlı evlat yetiştirenler. Biz böyle güzel bir eseri milletimizin hizmetine sunan Şimşek Ailesi’ne vatandaş olarak şükranlarımızı sunuyoruz. Rabbim hayırlarını kabul eylesin. İnşallah camimiz sadece vakit namazlarını kılmak için değil cem olmak içinde bir mekan olur.” İfadelerini kullandı.

Yıldırım, “Son yirmi yılda büyük işler başardık”

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi’nin konuşmasının ardından AK Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım konuşmasına başladı. Yıldırım, “Dikili’de muazzam bir tarım organize sanayi bölgesinin temelini attık. 3 bin 500 İzmirli hemşehrimize iş, aş temin edecek bu tesis. Ayrıca bu bölgede son teknoloji malzemeler kullanılacak. Şimdi de bu güzel hayır işinin açılışını yapıyoruz. Rabbim hayrınızı kabul etsin. Son yirmi yılda yurdumuza bir değil binlerce eser kazandırdık Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde. Son yirmi yılda büyük işler başardık. Aliağa İzmir’in lokomotif ilçesi. Bırakın İzmir’i, Türkiye’de sanayisiyle ön plana çıkmış bir ilçe. Buranın ulaşımı bile 20 yıl önce çok zordu. Bölünmüş yol yapıldı, iş bitti dedik. Meğer bitmemiş. Sanayi olduğundan çok göç alan bir yer. Şimdi Kuzey Ege Otoyolu da hizmete girdi. İzmir için hizmetlerimiz, çalışmalarımız devam edecek.” Şeklinde konuştu. Ardından İzmir İl Müftüsü Salih Sezik’in yaptırdığı dua ile camii açılışı gerçekleştirildi.

AK Parti milletvekilleri partililerle buluştu

Ardından Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi Menemen’de düzenlenecek başka bir etkinliğe katılmak üzere heyetten ayrıldı. AK Parti İzmir Milletvekilleri Binali Yıldırım, Necip Nasır, Yaşar Kırkpınar, Cemal Bekle ve Ceyda Bölünmez Çankırı ile AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli partilerinin Aliağa İlçe Başkanlığı’na geçip partililerle buluştu. Burada konuşma yapan Binali Yıldırım, “Hepimiz ilimizin, ilçemizin gelişmesi için elimizden geleni yapacağız. Aliağa ilçe başkanımız çiçeği burnunda ekibiyle birlikte Aliağamıza güzel hizmetler yapacak. Cumhuriyetin yüzüncü yılını karşılayacak. 2023’de milletin adamı, Türkiye sevdalısı Recep Tayyip Erdoğan’ı yeniden Cumhurbaşkanı seçiyor muyuz? Aliağa’da yeniden bir rekor yapmaya hazır mısınız?” diyerek partililere seslendi.

Aliağa Belediyesi ziyaret edildi

AK Parti Aliağa İlçe Başkanlığı’ndaki programın ardından AK Parti İzmir Milletvekilleri ve beraberindeki heyet Aliağa Belediyesi’ni ziyaret etti. Gerçekleştirilen ziyaretten büyük onur ve mutluluk duyduğunu ifade eden Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, Aliağa’nın ülke ekonomisine katkısı ve belediye çalışmaları hakkında bilgilendirme yaptı. Aliağa’nın sanayisi ve limanlarıyla Türkiye’ye değer katan, üreten bir şehir olduğunu belirten Başkan Serkan Acar, dış ticaretin yüzde 6’sını, ülke ekonomisinin yüzde 2’sini Aliağa’nın karşıladığını söyledi. Başkan Serkan Acar daha sonra Binali Yıldırım’a Dokuz Eylül Üniversitesi Mesleki ve Çevresel Hastalıklar Hastanesi ile yapımı devam eden katlı kavşak ve sosyal donatı projeleri hakkında bilgi verdi.

Yıldırım: “Aliağa, İzmir’in lokomotif ilçesi”

Binali Yıldırım ise Aliağa’nın İzmir’in lokomotif ilçesi olduğunu belirterek, “Aliağa, Türkiye’nin sanayi üretiminde ilk sıralarda yer alıyor. Aliağa tüm özellikleriyle Türkiye’yi geleceğe taşıyacak potansiyele sahiptir” ifadelerini kullandı. Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, makam ziyareti sonrası günün anısına Binali Yıldırım’a Aliağalı üretici kadınlar tarafından el emeği ile hazırlanan tarihi Helvacı kilimi hediye etti. Ziyarette AK Parti İzmir Milletvekillerinin yanı sıra Aliağa Kaymakamı Ömer Karaman, Garnizon Komutanı Albay Faruk Altun, Kınık Belediye Başkanı Sadık Doğruer, AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, MHP İzmir İl Başkanı Veysel Şahin, belediye meclis üyeleri, daire müdürleri, STK temsilcileri ve parti yöneticileri de hazır bulundu.