SOKAK HAYVANLARI SUSUZ KALMASIN

Artan hava sıcaklıkları, insanları etkilediği kadar sokak hayvanlarını da olumsuz etkiliyor.Son zamanlarda 40-42 dereceleri gören hava sıcaklıklarının bunaltıcı etkisinden insanlar kadar sokak hayvanları da olumsuz etkileniyorlar. Ege Üniv...

Özgürses Gazetesi
12:59 -
Abone ol
SOKAK HAYVANLARI SUSUZ KALMASIN

Artan hava sıcaklıkları, insanları etkilediği kadar sokak hayvanlarını da olumsuz etkiliyor.Son zamanlarda 40-42 dereceleri gören hava sıcaklıklarının bunaltıcı etkisinden insanlar kadar sokak hayvanları da olumsuz etkileniyorlar. Ege Üniversitesi çalışanları  kampüsün değişik noktalarına kedi, köpek, kuş ve diğer sokak hayvanları için plastik kaplarda su ve mama bıraktı.

Yağış oranlarının mevsim ortalamasının altında olması, içme suyu bulmakta zorlanan kedi, köpek, kuş ve diğer sokak hayvanlarının yaşamını zora sokuyor. Sokak hayvanlarının, insanlardan farklı olarak ter bezleri bulunmadığı için sıcaklardan daha fazla etkileniyor ve suya daha fazla ihtiyaç duyuyorlar.Bazı kuş cinslerinde aşırı sıcak havaya maruz kalmanın sonu ölümle sonuçlanabiliyor. Bu konudabelediyelerin park ve bahçelere yerleştirdiği “sokak hayvanları için su ve mama noktaları” gibi etkin projelerin yanı sıra, duyarlı vatandaşların bu konudaki hassasiyeti de büyük önem arz ediyor.

BİR KAP SU İLE BİRÇOK HAYVAN KURTARILABİLİR

Geçtiğimiz yıllarda sosyal medyada Hayvan Hakları Federasyonu(HAYTAP) tarafından düzenlenen, “Bir kap yemek bir kap su” gibi duyarlı etkinlikler ile birlikte, vatandaşların sokak hayvanlarının su ihtiyacını gidermek için sokağa bırakacakları bir kap su ile büyük bir yardımda bulunabilecekleri görüldü.